Zwijsen Leerkrachtmodule FAQ's


FAQ's Zwijsen Leerkrachtmodule

Bij welke online software hoort de Zwijsen Leerkrachtmodule?

U krijgt gratis toegang tot de Zwijsen Leerkrachtmodule bij aanschaf van één van onze online softwareprogramma’s.
Bekijk het overzicht van de Zwijsen online software

Hoe werkt Basispoort in combinatie met de Zwijsen Leerkrachtmodule?

U houdt nog slechts op één plaats uw gebruikersgegevens bij, namelijk in uw leerlingadministratiesysteem (LAS). Deze gegevens importeert u in Basispoort, waarna ze de volgende dag automatisch in de Leerkrachtmodule verwerkt zijn. U logt in op de programma’s met uw inloggegevens van Basispoort. Ook de snelkoppelingen naar uw programma’s vindt u in Basispoort, op de pagina Lesmateriaal. Uitleg en hulp bij Basispoort vindt u op http://help.basispoort.nl. Met de Leerkrachtmodule kunt u onder andere:

  • programma’s toewijzen aan leerlingen
  • instellingen per school bijhouden
  • instellingen per programma en per leerling bijhouden
  • resultaten van oefeningen bekijken per groep of per leerling
  • resultaten en eventuele adviezen printen en digitaal bewaren
  • abonnementen inzien en opzeggen

Wat is de Leerkrachtmodule?

De Leerkrachtmodule is het beheerprogramma van online ICT-materialen van Uitgeverij Zwijsen. Hier kunt u schoolinstellingen en groepsinstellingen bijhouden, resultaten inzien en gebruikersgegevens inzien. De gebruikersgegevens worden iedere nacht automatisch gesynchroniseerd met Basispoort. Als u bent ingelogd in de Leerkrachtmodule, vindt u achter de link Help een gebruikershandleiding.

FAQ’s rond inloggen Leerkrachtmodule

Kunnen we ook gebruik maken van de Leerkrachtmodule en de online programma’s van Zwijsen zonder een Basispoortaccount?

Nee, alle online programma’s van Zwijsen worden uitsluitend ontsloten via Basispoort. Als uw school/instelling nog geen Basispoortaccount heeft, adviseren wij u contact op te nemen met onze Helpdesk Software.

Hoeveel leerkrachten van mijn school kunnen tegelijk werken met het programma?

Elke leerkracht binnen uw school mag werken met het programma waarvoor uw school een licentie heeft. Hier zit dus geen beperking op.

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

  • Uw gebruikersnaam is het e-mailadres dat uw beheerder in Basispoort heeft ingevoerd.
  • Bent u uw wachtwoord vergeten? Klik dan in het inlogscherm van Basispoort op de hyperlink Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten.

FAQ's over de werking van de Leerkrachtmodule

Ik ben aangewezen als beheerder, maar wil dat wijzigen. Hoe doe ik dat?

U krijgt in de Leerkrachtmodule de rol beheerder wanneer u in Basispoort de rol coördinator hebt. U dient dus in Basispoort uw rol te laten wijzigen in leerkracht door een andere coördinator, of u wijzigt zelf uw rol in het xml-bestand via de Basispoort XML Maker. Meer informatie over de inrichting en het gebruik van Basispoort vindt u http://help.basispoort.nl.

Mijn school kent meerdere IP-adressen. Kan ik die allemaal doorgeven?

Ja, dat is mogelijk. De IP-adressen geeft u door in Basispoort op de pagina Beheer – IP-adres toevoegen.

Hoe zorg ik ervoor dat er meerdere leerkrachten kunnen werken met het programma?

Wanneer een leerkracht een Basispoortaccount heeft, kan hij/zij werken met de Zwijsenprogramma’s waarvoor uw school een abonnement heeft. Voor het gebruik van leerlingprogramma’s is het van belang dat de leerkracht aan de juiste groep(en) is toegewezen.

De coördinator kan leerkrachten aan Basispoort toevoegen. Een dag later heeft de leerkracht toegang tot de programma’s van Zwijsen.

Hoe zeg ik mijn (proef)abonnement op?

Proefabonnementen lopen vanzelf af, u hoeft hier niets voor te doen.
Alleen als u de rol van ‘beheerder’ hebt kunt u vaste abonnementen opzeggen. U kunt jaarlijks opzeggen tot 30 juni.
Start Zwijsen Licentieregie (http://licentieregie.zwijsen.nl) en ga naar Licentie-overzicht. Hier kunt u de status van abonnementen inzien en wijzigen.

Ik wil in de Leerkrachtmodule de gegevens van een groep en/of leerling(en) wijzigen. Hoe doe ik dat?

De Zwijsen Leerkrachtmodule haalt alle groeps- en leerlinggegevens uit één bron: Basispoort. Wilt u de gegevens van een groep of leerling(en) wijzigen, dan moet u dit eerst doen in uw LAS of in het xml-bestand via de Basispoort XML Maker. De volgende dag zullen de wijzigingen ook doorgevoerd zijn in de Leerkrachtmodule.

N.B. Het kan zijn dat er na de wijziging nog een handmatige match uitgevoerd moet worden in de Leerkrachtmodule. U zult hierop geattendeerd worden in de Leerkrachtmodule door een waarschuwing bovenin het scherm. Pas na het uitvoeren van de match zullen de wijzigingen daadwerkelijk verwerkt zijn in de Leerkrachtmodule.

Ik wil in de Leerkrachtmodule een leerling en/of groep toevoegen of verwijderen. Hoe doe ik dat?

De Zwijsen Leerkrachtmodule haalt alle groepsgegevens uit één bron: Basispoort. Wilt u een groep en/of leerling(en) toevoegen of verwijderen, dan moet u dit eerst doen in uw LAS of in het xml-bestand via de Basispoort XML Maker. De volgende dag zullen de wijzigingen ook doorgevoerd zijn in de Leerkrachtmodule.

N.B. Het kan zijn dat er na de wijziging nog een handmatige match uitgevoerd moet worden in de Leerkrachtmodule. U zult hierop geattendeerd worden in de Leerkrachtmodule door een waarschuwing bovenin het scherm. Pas na het uitvoeren van de match zullen de wijzigingen daadwerkelijk verwerkt zijn in de Leerkrachtmodule.

Ik zie in de Leerkrachtmodule niet alle leerlingen die wel in Basispoort staan. Hoe kan dat?

Wegens privacyoverwegingen hebben wij ons beleid aangepast: wij importeren nu alleen nog automatisch de leerlingen die een jaargroepkenmerk hebben waarvoor uw school een geldig abonnement heeft. Heeft u bijvoorbeeld alleen aan abonnement op Estafette Toetssite jaargroep 4, dan zullen alleen de leerlingen van jaargroep 4 automatisch worden geïmporteerd.

Uw beheerder kan te allen tijde de overige leerlingen uit de groep(en) importeren. De beheerder doet dit door in de leerkrachtmodule bij Groepsbeheer naar de betreffende groep te gaan, en daar onder het overzicht te klikken op de hyperlink 'Importeer meer leerlingen uit deze groep'. Vervolgens kan de beheerder de gewenste jaargroepen aanvinken en bevestigen. Leerlingen uit deze groep met de aangevinkte jaargroep(en) zullen nu ook worden geïmporteerd.

Hoe zorg ik ervoor dat de leerlingnamen zichtbaar worden in de programma’s?

Om instellingen voor leerlingen te kunnen doen, om ze met leerlingprogramma’s te laten werken, of om toetsresultaten voor leerlingen in te kunnen voeren, moeten de leerlingen gekoppeld worden aan de programma’s. U doet dit in de Leerkrachtmodule bij Programmabeheer. U kiest hier de groep en de methode, en klikt in het overzicht op de hyperlink ‘wijzigen’. Vervolgens kunt u de leerlingen aan de gewenste programma’s koppelen door vinkjes te zetten.

N.B. Wanneer er nieuwe leerlingen worden geïmporteerd en wanneer er nieuwe toets- en leerlingprogramma’s worden aangeschaft, zal de Leerkrachtmodule vragen of er automatische koppelingen moeten worden uitgevoerd. De beheerder kan deze koppelingen laten uitvoeren, of aangeven dat ze niet uitgevoerd moeten worden. Bij het automatisch koppelen worden de leerlingen gekoppeld aan de programma’s van hun eigen jaargroep. Deze koppelingen zijn te allen tijde handmatig aan te passen.

Wat houdt de handmatige matching in?

Wanneer er meerdere gegevens bij een of meerdere gebruikers veranderd zijn in Basispoort, krijgt u in de Leerkrachtmodule een waarschuwing bovenin het scherm. Tijdens het matchen moet u bij de aangegeven twijfelgevallen bevestigen of de gebruikers reeds bestaande gebruikers zijn, of nieuwe gebruikers. Dit is een extra veiligheidsmaatregel die wij hebben getroffen, om te voorkomen dat (door bijvoorbeeld typfouten in uw LAS) resultaten onbedoeld overschreven worden. Pas na het uitvoeren van de match zullen de wijzigingen daadwerkelijk verwerkt zijn in de Leerkrachtmodule.

Deel met anderen

Ik wil inloggen

Staat uw vraag er niet bij?

Vul het helpdeskformulier in of bel 013 - 583 88 88 (toets 1 in het keuzemenu). Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17 uur.