Zwijsen Leerkrachtmodule FAQ's


FAQ's Zwijsen Leerkrachtmodule

Bij welke online software hoort de Zwijsen Leerkrachtmodule?

U krijgt gratis toegang tot de Zwijsen Leerkrachtmodule bij aanschaf van één van onze online softwareprogramma’s.
Bekijk het overzicht van de Zwijsen online software

Wat voor gevolgen heeft Basispoort voor de Zwijsen Leerkrachtmodule?

U houdt nog slechts op één plaats uw gebruikersgegevens bij, namelijk in uw leerlingadministratiesysteem (LAS). Deze gegevens importeert u in Basispoort, waarna ze de volgende dag automatisch in de Leerkrachtmodule verwerkt zijn. U logt in op de programma’s met uw inloggegevens van Basispoort. Ook de snelkoppelingen naar uw programma’s vindt u nu in Basispoort, op de pagina Lesmateriaal. Uitleg en hulp bij Basispoort vindt u op http://help.basispoort.nl. Met de Leerkrachtmodule kunt u nog steeds onder andere:

  • programma’s toewijzen aan leerlingen
  • instellingen per school bijhouden
  • instellingen per programma en per leerling bijhouden
  • resultaten van oefeningen bekijken per groep of per leerling
  • resultaten en eventuele adviezen printen en digitaal bewaren
  • abonnementen inzien en opzeggen

Verandert er iets met de cd-romsoftware?

Nee, deze ontwikkelingen hebben geen gevolgen voor de cd-romsoftware. Daarbij blijft u gebruik maken van de Zwijsen software manager. Op termijn willen we wel de cd-romsoftware tot een minimum beperken.

Wat is de Leerkrachtmodule?

De Leerkrachtmodule is het beheerprogramma van online ICT-materialen van Uitgeverij Zwijsen. Hier kunt u schoolinstellingen en groepsinstellingen bijhouden, resultaten inzien en gebruikersgegevens inzien. De gebruikersgegevens worden iedere nacht automatisch gesynchroniseerd met Basispoort. Als u bent ingelogd in de Leerkrachtmodule, vindt u achter de link Help een gebruikershandleiding.

Als de kinderen het hoogste niveau in de Tafeltrainer hebben behaald, zijn ze dan klaar?

Voor de tafels is het zo dat oefenen belangrijk blijft tot en met groep 6. Het leuke aan de tafeltrainer is dat je je highscore steeds kunt verbeteren, zo blijft het leuk. Voor kinderen die echt moeite hebben met rekenen is het belangrijk dat ze blijven oefenen tot en met groep 8.

FAQ’s rond inloggen Leerkrachtmodule

Hoeveel leerkrachten van mijn school kunnen tegelijk werken met het programma?

Elke leerkracht binnen uw school mag werken met het programma waarvoor uw school een licentie heeft. Hier zit dus geen beperking op.

De hyperlink ‘Activeer aanmelding’ in de e-mail werkt niet met Firefox. Wat nu?

Start handmatig uw browser op en geef als url in: http://leerkrachtmodule.zwijsen.nl

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

  • Uw gebruikersnaam is het e-mailadres dat uw beheerder in Basispoort heeft ingevoerd.
  • Bent u uw wachtwoord vergeten? Klik dan in het inlogscherm van Basispoort op de hyperlink Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten.

Kan ik nog inloggen met mijn oude inloggegevens die ik vóór Basispoort gebruikte?

Nee, deze inloggegevens zijn niet meer geldig. U kunt alleen inloggen met uw inloggegevens van Basispoort. Vraag uw coördinator om hulp als u geen Basispoort-inloggegevens hebt. De coördinator kan een account voor u aanmaken.

FAQ's over de werking van de Leerkrachtmodule

Ik ben aangewezen als beheerder, maar wil dat wijzigen. Hoe doe ik dat?

U krijgt in de Leerkrachtmodule de rol beheerder wanneer u in Basispoort de rol coördinator hebt. U dient dus in Basispoort uw rol te laten wijzigen in leerkracht door een andere coördinator, of u wijzigt zelf uw rol in het xml-bestand via de Basispoort XML Maker. Meer informatie over de inrichting en het gebruik van Basispoort vindt u http://help.basispoort.nl.

Mijn school kent meerdere IP-adressen. Kan ik die allemaal doorgeven?

Ja, dat is mogelijk. De IP-adressen geeft u door in Basispoort op de pagina Beheer – IP-adres toevoegen.

Hoe zorg ik ervoor dat er meerdere leerkrachten kunnen werken met het programma?

Wanneer een leerkracht een Basispoortaccount heeft, kan hij/zij werken met de Zwijsenprogramma’s waarvoor uw school een abonnement heeft. Voor het gebruik van leerlingprogramma’s is het van belang dat de leerkracht aan de juiste groep(en) is toegewezen.

De coördinator kan leerkrachten aan Basispoort toevoegen. Een dag later heeft de leerkracht toegang tot de programma’s van Zwijsen.

Hoe zeg ik mijn (proef)abonnement op?

Alleen als u de rol van ‘beheerder’ hebt kunt u abonnementen opzeggen. U kunt jaarlijks opzeggen tot 30 juni.
Start de Zwijsen Leerkrachtmodule (http://leerkrachtmodule.zwijsen.nl) en ga naar Programmabeheer -> Abonnementen -> Overzicht en opzeggen.

Ik wil in de Leerkrachtmodule de gegevens van een groep wijzigen. Hoe doe ik dat?

De Zwijsen Leerkrachtmodule haalt alle groepsgegevens uit één bron: Basispoort. Wilt u de gegevens van een groep wijzigen, dan moet u dit eerst doen in uw LAS of in het xml-bestand via de Basispoort XML Maker. De volgende dag zullen de wijzigingen ook doorgevoerd zijn in de Leerkrachtmodule.

N.B. Het kan zijn dat er na de wijziging nog een handmatige match uitgevoerd moet worden in de Leerkrachtmodule. U zult hierop geattendeerd worden in de Leerkrachtmodule door een waarschuwing bovenin het scherm. Pas na het uitvoeren van de match zullen de wijzigingen daadwerkelijk verwerkt zijn in de Leerkrachtmodule.

Ik wil in de Leerkrachtmodule de gegevens van een leerling wijzigen. Hoe doe ik dat?

De Zwijsen Leerkrachtmodule haalt alle gebruikersgegevens uit één bron: Basispoort. Wilt u de gegevens van een leerling wijzigen, dan moet u dit eerst doen in uw LAS of in het xml-bestand via de Basispoort XML Maker. De volgende dag zullen de wijzigingen ook doorgevoerd zijn in de Leerkrachtmodule.

N.B. Het kan zijn dat er na de wijziging nog een handmatige match uitgevoerd moet worden in de Leerkrachtmodule. U zult hierop geattendeerd worden in de Leerkrachtmodule door een waarschuwing bovenin het scherm. Pas na het uitvoeren van de match zullen de wijzigingen daadwerkelijk verwerkt zijn in de Leerkrachtmodule.

Ik wil in de Leerkrachtmodule een leerling en/of groep toevoegen of verwijderen. Hoe doe ik dat?

De Zwijsen Leerkrachtmodule haalt alle gebruikersgegevens uit één bron: Basispoort. Wilt u een groep en/of leerling toevoegen of verwijderen, dan moet u dit eerst doen in uw LAS of in het xml-bestand via de Basispoort XML Maker. De volgende dag zullen de wijzigingen ook doorgevoerd zijn in de Leerkrachtmodule.

N.B. Het kan zijn dat er na de wijziging nog een handmatige match uitgevoerd moet worden in de Leerkrachtmodule. U zult hierop geattendeerd worden in de Leerkrachtmodule door een waarschuwing bovenin het scherm. Pas na het uitvoeren van de match zullen de wijzigingen daadwerkelijk verwerkt zijn in de Leerkrachtmodule.

Deel met anderen

Ik wil inloggen

Staat uw vraag er niet bij?

Vul het helpdeskformulier in of bel 0547 285530. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17 uur.