Waarom Zwijsen

  • Zwijsen is dé leesspecialist
  • Bekend van de basisschool

Informatie voor de boekhandel

Op deze pagina's kun je o.a. onze meest recente catalogi downloaden, lees je het laatste nieuws en informeren wij je over acties. Heb je vragen of wil je contact opnemen, kijk op de pagina met contactgegevens.

Wij zijn Zwijsen

Uitgeverij Zwijsen is al meer dan 160 jaar een toonaangevende educatieve uitgever. We behoren tot de top in onze branche in Nederland én Vlaanderen. We zijn uitgegroeid tot marktleider op het gebied van ‘leren lezen’ en ‘leesbevordering’ in het basisonderwijs. 85% van de kinderen leert lezen met Veilig leren lezen en 98% van de scholen gebruikt leesboeken van Zwijsen.

Op school en thuis

Onze educatieve uitgaven ondersteunen kinderen in een doorgaande lijn bij het ontdekken van de wereld. Op de voor- en vroegschool, de basisschool én thuis. Want ook voor lekker thuis lezen of spelen heeft Zwijsen een uitgebreid assortiment: kinderboeken op maat, tijdschriften, spellen, speelleerboeken en apps. We koppelen ‘leren op school’ aan ‘leren thuis’.

Voor elk kind een boek

Het motto van Zwijsen is: voor elk kind voldoende boeken op maat. Daarom ontwikkelen met de serie B.O.J. boeken die óók jongens thuis aan het lezen houden. En geven we met Bolleboos boeken uit met een extra hoog technisch leesniveau voor kinderen in de leeftijd 6+. Trots zijn we ook op de serie Zoeklicht, boeken met een technisch laag leesniveau voor kinderen in de leeftijd 9+. We hebben sinds 2005 zelfs een speciale serie Zoeklicht-boeken voor dyslectische lezers. En een eigen lettertype waarmee dyslectische lezers makkelijker en dus met meer plezier lezen: het Zwijsen Dyslexie Font.

Plezier in lezen

Dus door vormgeving en leesniveau passend te maken, kunnen kinderen zich helemaal verliezen in de inhoud van een boek, want:

• Lezen stimuleert de fantasie.
• Lezen vergroot de woordenschat.
• Plezier in lezen verlaagt de drempel om zelf te gaan lezen.
• Lezen is de sleutel tot vele avonturen in boeken.
• Door het lezen van verschillende soorten boeken en verhalen, ontdekken kinderen allerlei verhaalsoorten en verhaalpatronen. Ze ontdekken dat er ook boeken zijn die zij leuk vinden.

Lezen is leuk!