Klantenservice

Ruilen & retourneren

Retourneren


Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Dit betekent dat een artikel in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren dient te functioneren. Wanneer je een artikel ontvangt waarbij dit niet het geval is, bieden we je zo snel mogelijk een passende oplossing.

Retourneren van een besteld product
Je kunt een artikel dat je bij ons gekocht hebt kosteloos retourneren:
• als je dit binnen 14 dagen, na ontvangst van je product, bij ons meldt.
• als je het hierna binnen 14 dagen retourneert inclusief een geldig aankoopbewijs, zoals b.v. de factuur/pakbon, een kopie daarvan, de bevestigingsmail of een afschrift.

Voor artikelen die op de juiste wijze geretourneerd zijn, komt de betalingsverplichting te vervallen of wordt het door jou betaalde bedrag teruggestort op je rekening. Dit is inclusief de verzendkosten tenzij je een deel van de bestelling houdt. Voor geretourneerde artikelen die (licht) beschadigd zijn, houden wij een passende schadevergoeding in.

Wijze van retourzenden
Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat WPG Uitgevers c.q. Uitgeverij Zwijsen niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourgestuurde artikelen.

Wanneer je een product retour wil sturen, kun je gebruik maken van dit modelformulier.

Wil je zeker weten of je retourzending aankomt?
Brievenbuspost kun je dan aangetekend retour sturen, pakketten kun je volgen met behulp van een 3S-code. Vraag op het postagentschap altijd om deze code, want met de 3S-code kun je het verzendtraject van je pakket volgen via de website www.tracktrace.nl. Zo kun je zien of en wanneer het pakket op de plaats van bestemming is aangekomen.

Sluit altijd een geldig aankoopbewijs bij.
Je dient de factuur/pakbon, een kopie daarvan, de bevestigingsmail of een afschrift bij het te retourneren artikel bij te sluiten. Wij stellen het op prijs wanneer je b.v. op de achterkant van de factuur de reden van terugzenden vermeldt. Of gebruik daarvoor bovengenoemd modelformulier.

Stuur je artikel(en) retour naar:
Voor Nederland:
Antwoordnummer 11680
1000 RA Amsterdam

Voor België:
WPG boeken
DA 852-201-3
2000 Antwerpen

Terugbetaling bij retourneren
Zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen nadat je hebt aangegeven van je koop te willen afzien, betalen we je terug. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Retour buiten voorwaarden
Wanneer je een artikel buiten de gestelde voorwaarden of zonder factuur of pakbon of een kopie daarvan terugstuurt, dan komt de betalingsverplichting niet te vervallen.

Klachten


Als je niet tevreden bent over ons product of onze dienstverlening, kun je contact opnemen met ons klantenservicecentrum. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Mocht je na dit contact toch niet tevreden zijn over de afhandeling van je vraag of klacht, dan kun je dit schriftelijk kenbaar maken aan WPG Uitgevers.
Stuur je klacht onder vermelding van je naam, adres, woonplaats en ordernummer naar:
Klantenservicecentrum
Postbus: 611
1000 AP Amsterdam

Zodra wij je brief hebben ontvangen, reageren wij binnen 1 week inhoudelijk op je vraag of klacht.

Hebben wij je toch niet naar tevredenheid kunnen helpen? Dan kun je natuurlijk altijd nog je klacht voorleggen aan de geschillencommissie Thuiswinkel of aan de geschillencommissie via het Europees ODR Platform.

Over Uitgeverij Zwijsen
Uitgeverij Zwijsen is onderdeel van WPG Uitgevers. WPG Uitgevers is een onafhankelijke uitgeversgroep die actief is in Nederland en Vlaanderen. De uitgeefhuizen die onder WPG vallen zijn: WPG Kindermedia, A.W. Bruna, De Bezige Bij en Standaard Uitgeverij. WPG uitgevers geeft de volgende tijdschriften uit: Vrij Nederland, Psychologie Magazine, Happinez, Runner's World, Santos Magazine, Yoga magazine, Voetbal International, Dolfje Weerwolfje, en de overige uitgaven van uitgeverij Zwijsen.
www.wpg.nl.

Bedrijfsgegevens
Uitgeverij Zwijsen BV
Hart van Brabantlaan 18
5038 JL Tilburg

KvK-nummer: 18030400

BTW-nummer: NL802519982B05
Voor retourneren en klachten kun je gebruik maken van de adresgegevens onder Retourneren of klachten.


Contactinformatie

E-mailadres

zwijsenwebshop@wpg.nl

Telefoon

020-551 87 31
(gebruikelijke belkosten)

Postadres

Uitgeverij Zwijsen BV
Postbus 805
5000 AV Tilburg

De klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17 uur