Maantjes

Maantjes

groep 3, AVI Start t/m E3

Net in groep 3 en dan al een boekje lezen. Het kan met de maantjes, zonnetjes, en sterretjes van Zwijsen. De series passen bij de kernen van Veilig leren lezen. En natuurlijk volgen ze het leesniveau van kinderen met een maan-, zon-, of steraanpak.

Breed aanbod

Variatie is het sleutelwoord bij het boekenaanbod bij Veilig leren lezen: versjes, verhalen, informatieve boeken, kijkboeken, samenleesboeken en strips. De boeken zijn gemaakt door heel veel verschillende bekende Nederlandse en Vlaamse kinderboekenschrijvers en –illustratoren. Ook is er bij iedere kern een voorleesboek voor de leerkracht, dat op een speelse manier verwijst naar een van de leesboeken voor de kinderen. Op die manier geniet u met elkaar van mooie boeken en werkt u op een leuke manier aan leesbevordering.

Voor maankinderen

De meeste kinderen leren in groep 3 stap voor stap lezen. Zwijsen ontwikkelde de maantjes-boekjes speciaal voor hen. Er zijn 12 series die naadloos aansluiten bij de 12 kernen van Veilig leren lezen. Elke serie bevat 8 boekjes met verschillende soorten verhalen in allerlei genres en thema's. Er zijn maantjes met beeldverhalen, korte verhalen, versjes en lange verhalen. Boekjes over dieren, fantasie, vrienden en avontuur.

Bekijk de bladerversie

Benieuwd hoe zo'n boekje eruit ziet? Bekijk hier de bladerversie van het verhaal van poes en beer.


Deel met anderen