Sterretjes

Sterretjes

groep 3, AVI Start t/m E3

Net in groep 3 en dan al een boekje lezen. Het kan met de maantjes, zonnetjes, en sterretjes van Zwijsen. De series passen bij de kernen van Veilig leren lezen. En natuurlijk volgen ze het leesniveau van kinderen met een maan-, zon-, of steraanpak.

Breed aanbod

Variatie is het sleutelwoord bij het boekenaanbod bij Veilig leren lezen: versjes, verhalen, informatieve boeken, kijkboeken, samenleesboeken en strips. De boeken zijn gemaakt door heel veel verschillende bekende Nederlandse en Vlaamse kinderboekenschrijvers en –illustratoren. Ook is er bij iedere kern een voorleesboek voor de leerkracht, dat op een speelse manier verwijst naar een van de leesboeken voor de kinderen. Op die manier geniet u met elkaar van mooie boeken en werkt u op een leuke manier aan leesbevordering.

Voor sterkinderen

Binnen Veilig leren lezen ontwikkelde Zwijsen de steraanpak voor kinderen die extra tijd nodig hebben om een tekst te lezen. De sterretjes-leesboekjes sluiten hierop aan. Sterretjes-kinderen leren beter lezen, als stukken tekst worden herhaald. En dus herhalen de sterretjes-boekjes systematisch de oefenstof. Kinderen kunnen de elementaire leeshandeling zo uitgebreid oefenen. Bij elke serie van Veilig leren lezen hoort één serie sterretjes van 3 boekjes.

Meelees-cd’s bij de leesserie sterretjes

Bij de leesserie ‘sterretjes’ zijn speciale meelees-cd’s gemaakt met daarop de voorgelezen tekst volgens de intervalmethode. Deze methode ondersteunt leeszwakke en dyslectische kinderen bij hun leesontwikkeling. Het is een effectieve wijze om kinderen met een achterstand in hun leesproces zelfstandig en beter te leren lezen. De kinderen worden bij het lezen begeleid door middel van korte instructies. Bij illustraties is een kijktijd ingelast. Er zijn 2 verzamelboxen. Elke box bevat 18 meelees-cd’s. De meelees-cd’s zijn te koop bij Bontekoe.

 

Deel met anderen