Zonnetjes

Zonnetjes

groep 3, AVI M3 t/m E4

Net in groep 3 en dan al een boekje lezen. Het kan met de maantjes, zonnetjes en sterretjes van Zwijsen. De series passen bij de kernen van Veilig leren lezen. En natuurlijk volgen ze het leesniveau van kinderen met een maan-, zon-, of steraanpak.

Breed aanbod

Variatie is het sleutelwoord bij het boekenaanbod bij Veilig leren lezen: versjes, verhalen, informatieve boeken, kijkboeken, samenleesboeken en strips. De boeken zijn gemaakt door heel veel verschillende bekende Nederlandse en Vlaamse kinderboekenschrijvers en –illustratoren. Ook is er bij iedere kern een voorleesboek voor de leerkracht, dat op een speelse manier verwijst naar een van de leesboeken voor de kinderen. Op die manier geniet u met elkaar van mooie boeken en werkt u op een leuke manier aan leesbevordering.

Voor zonkinderen

De zonnetjes-leesboekjes zijn speciaal geschreven voor kinderen die de zonlijn volgen binnen Veilig leren lezen. Als deze kinderen in groep beginnen, kennen ze alle letters al en kunnen ze alle mkm-woorden correct en vlot lezen. Ze kunnen dus meteen beginnen met boekjes op AVI-niveau M3. De moeilijkheidsgraad van de zonnetjes-serie loopt op tot en met AVI E4. Zo blijven ze zonnetjes-kinderen bij elke kern voldoende uitdaging bieden.

Deel met anderen