Lezen in beeld

Lezen in beeld

methode voor voortgezet begrijpend en studerend lezen voor groep 4 t/m 8
www.lezeninbeeld.nl

Lezen in beeld is de allernieuwste Zwijsen-methode voor begrijpend en studerend lezen. De methode is ontwikkeld voor kinderen van nu, met al hun verschillen in kennis, gedrag en onderwijsbehoefte. Lezen in beeld is verfrissend om mee te werken, compact in zijn materialen en vooral erg leuk om te doen. Met voor alle kinderen materialen én een aanpak op maat. Hoe u ook les wilt geven, met Lezen in beeld bereikt u eenvoudig maximale resultaten.

Lezen in beeld in het kort

  • Zelfstandig leren is het uitgangspunt. Voor begeleid en samenwerkend leren is alle ruimte.
  • Alle tekstsoorten komen aan bod. Non-fictieteksten en nieuwsteksten staan centraal.
  • Het programma is compact en compleet.
  • Echt werken aan woordenschat, voor nog beter begrijpend lezen.

Zelfstandig als het kan, begeleid als het moet

Lezen in beeld is bijzonder flexibel. Alle instructie, uitleg en toelichting staan in het leerlingmateriaal. Daardoor kunnen veel kinderen met Lezen in beeld zelfstandig leren. En als ze meer nodig hebben? Extra uitdaging, extra begeleiding of extra oefening? Ook voor begeleid leren en samenwerkend leren biedt Lezen in beeld alles wat nodig is.

Lezen én doen

Lezen in beeld is geënt op actief lezen. Op teksten lezen, de inhoud begrijpen en direct toepassen. Met Lezen in beeld kunnen kinderen elke tekst aan die ze willen. De methode combineert verhalende en niet-verhalende teksten. Zo bereidt Lezen in beeld kinderen voor op de wereld van kranten, films, boeken, tv, tijdschriften, verpakkingen, borden, websites en meer.

Evidence based leesstrategieën

Strategisch, compleet en compact. Ook dat is Lezen in beeld. De methode voldoet aan alle kerndoelen voor begrijpend en studerend leesonderwijs. 6 evidence based leesstrategieën vormen de basis voor het lezen en begrijpen van elke tekst. Lezen in beeld maakt onbewuste denkprocessen helder. En doet dat met een compact programma en overzichtelijke materialen.

Woordenschat op maat

Lezen in beeld besteedt veel extra aandacht aan woordenschat. Zo heeft Lezen in beeld een uitgekiende woordenlijst en mogelijkheden voor pre-teaching aan het begin van elk blok.

Bij deze methode is de unieke online software Woordenschat in beeld verkrijgbaar. Leerlingen hebben met dit programma minder tijd nodig om tot eenzelfde uitbreiding van hun woordenschat te komen dan met andere woordenschatprogramma’s.

Deel met anderen