Zin in taal Nieuw en Zin in spelling

Zin in taal Nieuw en Zin in spelling

groep 4 t/m 8
www.zinintaal.nl

Zin in taal bestaat uit 2 delen. Zin in taal voor de leerlijnen: woordenschat, spreken en luisteren, woordbouw, zinsbouw en schrijven van teksten. En de leerlijn ‘spelling’. Deze is vormgegeven in de uitgave Zin in spelling. Qua opbouw, organisatie en inhoud zijn beide methodes zorgvuldig op elkaar afgestemd.

Zin in taal in het kort

  • haalbare jaarplanning
  • woordenschat: uitgebreid en toegankelijk
  • taalonderwijs door interactie
  • keuze uit 3 werkmodellen

Zin in spelling in het kort

  • duidelijke spellingstrategieën
  • veel en gevarieerd oefenen
  • uitgebreide differentiatie-mogelijkheden

Leerlingsoftware bij de methode

Bij de methode Zin in taal Nieuw is de unieke online software Woordenschat verkrijgbaar. Leerlingen hebben met deze programma’s minder tijd nodig om tot eenzelfde uitbreiding van hun woordenschat te komen dan met andere woordenschatprogramma’s.

Daarnaast is er het computerprogramma Oefenen met spelling. De thema’s waarin de spellingsproblemen geoefend worden, sluiten aan bij Zin in spelling.

Demo digibordsoftware Zin in taal

De Leerkrachtassistent Zin in taal Nieuw en de Leerkrachtassistent Zin in spelling maken de taal- en spellinglessen leuker en effectiever. Voor leerkracht en leerling. De software is zeer praktisch in gebruik en geschikt voor elk digitaal schoolbord.

Thuis oefenen met spelling

Spelling is voor veel kinderen lastig. Daarom ontwikkelde Zwijsen producten waarmee kinderen ook thuis kunnen oefenen: De Lijsterbij. Met De Lijsterbij kunnen kinderen woorden opzoeken en zien hoe een woord moet worden geschreven en waarom. De Lijsterbij kan besteld worden op de website Schoolboekenthuis.nl.

Deel met anderen