Ik & Ko

Ik & Ko

groep 1 en 2
www.ikenko.nl

Ik & Ko is ons totaalprogramma voor kleutergroepen met veel taalzwakke kleuters. Samen met pop Ko ontwikkelen kleuters spelenderwijs hun taal, rekenen en sociaal communicatieve vaardigheden. Zwijsen verwerkte de leerdoelen in aansprekende thema’s.

Ik & Ko in het kort

  • Uitgave voor kleutergroepen
  • Speciaal voor groepen met veel taalzwakke kleuters
  • Samen met Puk & Ko, voor peuters, vormt Ik & Ko een doorgaande lijn in voor- en vroegschoolse educatie onder de naam KO-totaal
  • Stimuleert de brede ontwikkeling
  • Boordevol speelse activiteiten voor zelfontdekkend leren

Ik & Ko Taal

Ik & Ko Taal stimuleert doelgericht de Nederlandse taalvaardigheid. En dat is belangrijk om taalachterstand te voorkomen. Alle kinderen in de groep worden uitgedaagd om met taal bezig te zijn. Er is veel aandacht voor woordenschat, maar ook mondelinge taalvaardigheid, beginnende geletterdheid en taalbeschouwing komen aan bod. Knuffelpop Ko is een trouwe gesprekspartner.

Ik & Ko Rekenen

Ik & Ko Rekenen stimuleert spelenderwijs de rekenontwikkeling. Met grappige spelletjes en het Ik & Ko-platenboek. Per thema zijn er 5 reken-wiskundeactiviteiten. Zoals de praatplaat 'De getallenkunstenaar', die kleuters wijst op de verschillende aspecten en functies van getallen. Of het spel 'Beestenjacht' waarbij kinderen op een spelbord dieren moeten verzamelen.

Ik & Ko Sociaal Communicatieve vaardigheden

Ik & Ko Sociaalcommunicatieve Vaardigheden stimuleert alle vaardigheden die jonge kinderen in het dagelijks leven nodig hebben. Van opkomen voor jezelf en samen spelen tot omgaan met een ruzie. De uitgave vergt nauwelijks extra tijd, maar biedt handige aanwijzingen bij activiteiten uit Ik & Ko Taal en Rekenen.
Blader door de handleiding

Ik & Ko is er ook voor de Vlaamse onderwijsmarkt.
Bekijk de informatie
Deel met anderen