Webinar WegWijsVR: hét verkeerseducatiepakket van de toekomst

In het verkeer vormen kinderen een kwetsbare doelgroep. Waar de meeste basisschoolleerlingen in de onderbouw niet verder dan de dichtstbijzijnde speeltuin komen, worden kinderen naarmate ze ouder worden steeds vaker met andere weggebruikers geconfronteerd. En dat levert soms gevaarlijke verkeerssituaties op!

Hoe verkeersvaardig zijn jouw leerlingen?

Kennen ze bijvoorbeeld alle verkeersborden al? En kijken ze goed naar links en rechts bij het oversteken? Met WegWijsVR, een verkeerseducatiepakket voor groep 5 t/m 8, werkt jouw klas effectief én spelenderwijs aan een veilige deelname in het verkeer zonder dat er daadwerkelijk onveilige situaties ontstaan.

Benieuwd? Op dinsdag 18, donderdag 20 en woensdag 26 mei vertelt onderwijs-vlogger Meester Sander je graag meer tijdens een van de WegWijsVR-webinars.

Verantwoord gamen met een optimale leeropbrengst

Maar hoe ziet zo’n les er dan precies uit? Bij de start van een verkeersles kiezen kinderen een opdracht uit het werkboek om digitaal in de praktijk te brengen. Zodra leerlingen de software openen (via smartphone, tablet of laptop), lopen of fietsen ze namelijk door de straten van een fictieve 3D-omgeving. En moeten ze een keuze maken? Dan geeft het programma direct feedback op het digitale verkeersgedrag.

Voor het grootste deel kunnen leerlingen hierbij zelfstandig aan de slag. Leraren volgen de individuele prestaties via een dashboard en kijken waar mogelijk extra uitleg nodig is. Kortom: handig, veilig én fun!

WegWijsVR is een coproductie van Interpolis en Zwijsen: Interpolis maakte de verkeerslesomgeving, Uitgeverij Zwijsen de boekjes erbij. Het pakket is beschikbaar vanaf schooljaar 2021/2022.

Reacties (0)

Geef een reactie

Jouw email wordt niet gepubliceerd.