Aanvankelijk en voortgezet lezen

Leren lezen op de basisschool begint bij Zwijsen. Bekijk onze leesmethodes en extra leesmateriaal voor het aanvankelijk en voortgezet leesonderwijs en vraag informatie aan. 

Aanvankelijk lezen
Groep 3

Veilig leren lezen

Ruim 4800 basisscholen gebruiken Veilig leren lezen kim-versie om kinderen te leren lezen in groep 3. De vernieuwde didactiek zorgt voor nóg betere leesprestaties.
Bekijk de lesmethode
Aanvankelijk lezen
Groep 3

Humpie Dumpie

Humpie Dumpie, een uitgave van acht leeswerkboekjes voor groep 3, richt zich op begrijpend leren lezen én leesbeleving. Maak kennis met Humpie Dumpie!
Bekijk extra materiaal

Estafette groep 7 en 8

Nieuw en anders: Estafette editie 3 voor de bovenbouw. Voorop staat ‘snappen wat je leest’ ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs. De focus ligt op begrijpend lezen, studerend lezen en studievaardigheden. Technisch lezen wordt onderhouden en uitgebouwd.

Voortgezet lezen
Groep 4 t/m 8

Estafette

Hiermee krijg én houd je kinderen aan het lezen. Estafette editie 3 biedt technisch en begrijpend lezen in samenhang aan. En dat in groep 4 t/m 8.
Bekijk de lesmethode
Leesbevordering
Groep 1 t/m 8

Land van Lezen

Land van lezen: dé webshop voor je schoolbieb! Zoek op bijvoorbeeld AVI-niveau, thema, vakgebied en/of jaargroep en bestel veilig en snel je favoriete boeken voor in de klas.
Bekijk extra materiaal
20-01-2020

Informatiebijeenkomsten

Overweeg je om komend schooljaar een nieuwe lesmethode voor aanvankelijk lezen (groep 3) of voortgezet lezen (groep 4 t/m 8) aan te schaffen? Dan nodigen we je van harte uit voor een gratis informatiebijeenkomst over Veilig leren lezen kim-versie en/of Estafette editie 3.Lees meer

Veelgestelde vragen leermiddelen

Waar bestel je onze methodematerialen?

Leerkrachten kunnen onze methodematerialen bestellen bij een basisschoolleverancier. Hieronder vind je een lijstje van de meest gebruikte leveranciers.

  • Beto
  • De Rolf groep
  • Heutink
  • Magazijn Onderwijs
  • Miba
  • Reinders-Oisterwijk
  • Scolair

Staat jouw leverancier er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Waar vind je voortaan de informatie voor gebruikers?

Werk jij met een methode van Zwijsen en ben je gewend om extra lesmateriaal te downloaden vanaf de methodewebsite? Dan hebben wij nieuws voor jou! De extra informatie voor gebruikers vind je voortaan in de gratis Leerkrachtmodule van Zwijsen. Deze module is er voor álle leerkrachten met een Basispoortaccount. Lees meer.

Ik wil graag een zichtzending aanvragen of retourneren

  • Wil je een zichtzending aanvragen? Dat kan via dit aanvraagformulier
  • Wil je een zichtzending (ter inzagepakket) retourneren? Maak een afspraak om het gratis bij jou te laten ophalen.