De Nationale Semsom Uitprobeerweek

Wil jij Semsom gratis uitproberen in jouw klas? Dat kan tijdens de Nationale Semsom uitprobeerweek van 22 t/m 26 maart 2021!

Tijdens de uitprobeerweek kun jij, samen met alle andere scholen in Nederland, Semsom uitproberen in jouw klas. Wij zorgen ervoor dat je lesmateriaal krijgt voor de hele week, inclusief handleiding en wat leuke gadgets. De uitprobeerweek is beschikbaar voor groep 1,2 én 3. We geven organisatie suggesties voor combinatiegroepen 3 en 4.

Aanmelden? Dat kan nog! Geef jouw klas snel op via onderstaand inschrijfformulier.

NB Vanwege het overweldigend aantal inschrijvingen hebben we de uiterlijke inschrijfdatum voor het ontvangen van de materialen voor de uitprobeerweek vervroegd van 19 februari naar 9 februari 2021. Heb je je aangemeld vóór 9 februari 12:00 uur? Dan ontvang je in week 10 per post de materialen (werkboekjes, handleidingen, activiteitenkaarten). Inschrijvingen vanaf 9 februari 12:00 uur kunnen alle materialen eenvoudig downloaden via de actiewebsite van de Semsom uitprobeerweek. Deelnemers ontvangen in week 10 de link naar deze website.

De grote Semsomdag

Onderdeel van de uitprobeerweek is de grote Semsomdag op woensdag 24 maart: Reken en doe mee! De invulling van deze dag wordt verzorgd door Nienke Gernaat en Esther de Boer van Doevrijdag, samen met Petra Kroon, auteur van Semsom en eigenaresse van De Rekenhoek. De grote Semsomdag staat helemaal in het teken van spelend en bewegend rekenen. De leerlingen gaan Semsom helpen om een weg door de jungle te vinden. Je kunt hier een hele ochtend mee vullen!

Deelnemersinformatie

Actiewebsite

Voor alle deelnemers komt er een speciale actiewebsite met daarop alle benodigde informatie over de uitprobeerweek. De link naar deze website ontvang je in week 10 per mail. Heb je je voor 22 februari opgegeven? Dan ontvang je de handleiding, werkboekjes en activiteitenkaarten per post in week 10. Middels de QR code op de brief heb je ook eenvoudig toegang tot de actiewebsite.

Materialen

Bekijk hieronder de lijst met Semsom-materialen die je tot je beschikking hebt tijdens de uitprobeerweek. Al deze materialen kun je vanaf week 10 downloaden vanaf de actiewebsite. Dus ook als je je na 22 februari hebt aangemeld kun je gewoon meedoen.

Groep 3

Groep 1-2

Webinar ‘Starten met de Semsom uitprobeerweek

Op 11 maart houden we daarnaast een online bijeenkomst tijdens Zinderend Zwijsen waarin we je stap-voor-stap vertellen hoe je kunt starten met de uitprobeerweek. Kun je hier niet bij aanwezig zijn? Geen probleem, we nemen een bijeenkomst op en plaatsen hem op de actiewebsite.

Zowel vooraf als tijdens de uitprobeerweek is er gelegenheid om vragen te stellen via de klantenservice en de facebookgroep.