Schoolbiebadvies

Als leerkracht weet je als geen ander hoe belangrijk het is dat kinderen buiten de lessen om veel leeskilometers maken. Om kinderen te stimuleren zelfstandig te lezen, moeten er voldoende boeken in de schoolbibliotheek voorhanden zijn. In een ideale schoolbieb kan elk kind leeservaring opdoen. Op welk niveau het ook leest en wat voor interesses het ook heeft.

Een gevarieerd samengestelde schoolbibliotheek met actuele boeken en diverse tekstsoorten biedt leesplezier voor ieder kind. Om uit te zoeken of jouw schoolbieb hieraan voldoet komt Zwijsen je graag te hulp met een persoonlijk schoolbiebadvies. Onderdeel van het schoolbiebadvies is het in kaart brengen van je schoolbieb met de schoolbiebscan.

Met behulp van de schoolbiebscan geeft onze schoolbiebadviseur je snel inzicht in de samenstelling van je bibliotheek:

  • Met de handscanner worden alle isbn’s (streepjescodes) op de boeken gescand.
  • Het programma genereert automatische lijsten in Excel met heel veel boekgegevens zoals titel, auteur, verschijningsdatum, AVI-niveau en aantallen per titel.
  • Het programma genereert automatische rapporten in Excel die de boeken inventariseren op boeksoort én jaargroep.

Resultaat: jij weet precies hoe de schoolbieb is opgebouwd en waar je het best in kunt investeren om naar een evenwichtig opgebouwde bibliotheek te streven.

 

Schoolbieb in kaart gebracht?

Zoek met het boekenfilter in onze shop naar boeken voor een nog completere schoolbieb.