Terug naar school

terug-naar-school-corona-thumbnailpngPraktische tools voor een goede herstart

Nu de scholen weer open mogen, is een goede herstart van belang. Zowel voor de leerlingen als voor jou als leerkracht. Deze materialen en tips helpen je bij een succesvolle en plezierige nieuwe start op school! Er is een speciale les over Corona, suggesties om aandacht te besteden aan het emotioneel welbevinden en tips om de komst op school feestelijk te maken. Daarnaast zijn er opstartplannen per methode en er is een algemeen opstartplan.
 
Bekijk hieronder eerst onze lesideeën of scroll direct naar de opstartplannen.

Lesideeën & inspiratie


  Opstartplannen

Om snel in zicht te krijgen waar de leerlingen staan in hun ontwikkeling, is een algemeen stappenplan opgesteld. Aan de hand hiervan kun je een goede planning maken, waarbij bepaalde leerdoelen prioriteit krijgen en tijd is vrijgehouden voor herhaling en extra instructie. Voor diverse methodes is ook een gerichter plan van aanpak beschikbaar. Zo heb je zeker een succesvolle en plezierige nieuwe start op school!

Opstarten met Uk en Puk

Opstarten met Schatkist

Opstarten met Veilig leren lezen

Opstarten met Pennenstreken

Opstarten met Estafette

Opstarten met Taal in beeld/Spelling in beeld

Opstarten met Wizwijs

Opstarten met De Zaken van Zwijsen


Ondersteuning thuislessen 

De leerlingen die nog thuis les krijgen, blijven we natuurlijk ondersteunen met onze thuislessen. De materialen en filmpjes blijven tot en met 31 juli beschikbaar. Ook de gratis proeflicenties zijn tot die tijd beschikbaar. De leerlingsoftware kunnen leerlingen thuis blijven gebruiken tot en met 31 juli.