Thuislessen

thuis-blijven-lezen-thumbnailpngOm het thuisonderwijs zo goed mogelijk door te laten gaan, bieden we verschillende materialen aan, om thuis verder te leren. Zo zijn er voor Veilig leren lezen en Estafette gratis complete thuislessen, inclusief filmpjes waarin een leerkracht de lesinstructie geeft en PDF’s van de bijbehorende materialen. Daarnaast hebben we gratis werkbladen voor alle groepen van de basisschool online staan.

Voor Pennenstreken 2, groep 3, bieden we korte instructiefilmpjes aan voor de basislessen behorend bij Veilig leren lezen kim-versie. Klik hieronder op de button om naar het online aanbod te gaan.

Voor deze maar ook andere methodes van Zwijsen met oefensoftware voor leerlingen (Schatkist, De Zaken van Zwijsen, Taal in Beeld, Wizwijs) is de software nu ook thuis beschikbaar. Hoe dat werkt lees je op de website van Basispoort.

Heb je nog geen licentie op onze software, maar wil je je leerlingen er wel mee laten werken? Vraag dan een gratis proeflicentie aan. Deze stopt automatisch aan het einde van de periode.

Veilig leren lezen kim-versie

Volg vanuit huis de lessen van Veilig leren lezen kim-versie.

Taal en Spelling in beeld

Lees onze tips over hoe je leeringen thuis aan de slag kunnen en welk extra oefenmateriaal beschikbaar is.

Gratis trainingen Spiek

Praktische, korte en direct toepasbare modules over onderwijs op afstand. Gratis bij Spiek.

Gratis werkbladen voor alle kinderen

Nu de scholen en kinderdagverblijven grotendeels gesloten zijn, zitten veel kinderen thuis. Daarom hebben we een groot aantal werkbladen verzameld.

Het nationaal geldexamen voor thuis

Voor kinderen in groep 7 en 8 en de laagste klassen van het voortgezet onderwijs

Vragen & antwoorden thuislessen

We krijgen een foutmelding dat we geen geldige (thuis) licentie hebben.

  1. Is de licentie voor de leerlingsoftware aanwezig? Dit kun je controleren in https://licentieregie.zwijsen.nl/ (inloggen kan de leerkracht met zijn/haar Basispoortaccount) onder tabblad ‘licentieoverzicht'.
  2. Zijn de leerlingen gekoppeld aan de leerlingsoftware? Controleer dit in de Zwijsen Leerkrachtmodule > Programmabeheer > Leerlingen > Koppelingen > Kies de groep> Kies de methode > Staan hier vinkjes bij de leerlingsoftware?
  3. Is de optie thuissoftware aangevinkt?

*Bij VLL Kim en Schatkist 3 staat dit in Digiregie onder Leerlingsoftware > instellingen.

*Bij Estafette 3 staat dit in de leerkrachtsoftware/dashboard onder instellingen > oefeninstellingen.

*Bij de Zaakvakken dien je dit te koppelen via de Zwijsen Leerkrachtmodule onder programmabeheer > > Leerlingen > Koppelingen > Kies de groep> Kies de methode > Staan hier vinkjes bij de thuissoftware?

*Voor de overige methoden is dit niet nodig.

 

Hoe kunnen we een gratis proeflicentie aanvragen?

Ga naar Licentieregie en bestel de software onder tabblad ‘Methode kiezen’ of neem contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 013 583 8888.

Hebben jullie dit jaar al een proeflicentie gehad, stuur dan een mail naar klantenservice@zwijsen.nl

De beheerder van de online software op je school ontvangt een bevestigingsmail voor de bestelde software.

De beheerder regelt in de Zwijsen Leerkrachtmodule wie met de bestelde software mag werken.

Drie weken voor het verstrijken van de proefperiode ontvangen de besteller en de beheerder een servicemail. Via een link in dat bericht kan de proeflicentie worden omgezet naar een vaste licentie. Doe je dit niet, dan verloopt de proeflicentie aan het eind van de vastgestelde periode.

NB Een vaste licentie (abonnement) heeft betrekking op een schooljaar en wordt jaarlijks, per 1 augustus, stilzwijgend verlengd. Door het afnemen van een abonnement ga je akkoord met onze algemene voorwaarden digitale producten en online diensten.

Wat houdt de proefperiode in?

De proefperiode kent een looptijd van drie maanden. Vanwege het coronavirus loopt de proefperiode door tot aan het einde van dit schooljaar.  Je kunt een proeflicentie ook laten ingaan op een datum in de toekomst. Per programma kan je eenmaal gebruik maken van een proefperiode. Drie weken voor het verstrijken van de proefperiode ontvangen de besteller en de beheerder een servicemail. Via een link in dat bericht kan je de proeflicentie omzetten naar een vaste licentie.

Ben je niet tevreden? Dan hoef je niets te doen en verloopt de proeflicentie gewoon na de vastgestelde periode.

Hoe kan er thuis met de software gewerkt worden?

Thuis inloggen op software kunnen leerlingen via Basispoort: https://thuis.basispoort.nl.

Verdere informatie over thuis inloggen op schoolsoftware voor leerlingen lees je op info.basispoort.nl/Thuis-inlog-CORONA

Werkt je kind met de thuisversie van de leerlingsoftware Veilig leren lezen – kim-versie?

Werkt je kind met de thuisversie van de leerlingsoftware Schatkist editie 3?

Hoe kunnen we onze leerlingen op afstand volgen?

Het is in deze tijd van het thuisonderwijs belangrijk om goed in contact te blijven met je leerlingen. Spreek bijvoorbeeld een vast moment op waarop je met ze videobelt. Laat ze van tevoren foto’s maken van wat ze gemaakt hebben en die naar je doorsturen. Dan kun je dit samen bespreken tijdens de video belafspraak. Heb je meteen ook een gevoel bij wat goed gaat en waar ze extra ondersteuning bij nodig hebben.

Laat je de leerlingen ook werken in de leerlingsoftware? In jouw eigen dashboard kun je zien welke leerlingen actief zijn geweest, dat geeft een gevoel bij of ze inderdaad iets doen. En bij verschillende methodes kun je ook nog op detailniveau per leerling zien wat ze dan precies gedaan hebben.

Komen de lessen van kern 1 tot en met 5 ook online te staan?

We gaan de basislessen van kernen 1 t/m 5 niet online plaatsen. Helaas is het voor ons niet mogelijk om alle kernen online beschikbaar te maken. We hebben gekozen voor de lessen waar nu de grootste groep scholen mee werkt.

We begrijpen dat dit erg vervelend is voor scholen die in eerdere kernen aan het werk zijn. Zwakkere leerlingen hebben zeker in deze tijd de hulp nodig van hun vertrouwde leerkracht, waardoor het niet aan te raden is om hen thuis zelfstandig met instructiefilmpjes aan de slag te laten gaan. De eigen leerkracht kan immers het beste inspelen op de specifieke behoefte van ieder kind.

Staat je vraag er niet tussen? Bezoek de thuislessen servicepagina

 

 


 

Goed om te weten