Thuislessen: tips en materiaal

thuislessen-tips-materialen-thumbnailpngDe scholen zijn weer open en het is fijn dat de kinderen weer terug zijn in het klaslokaal. We zijn echter nog wel gebonden aan een aantal maatregelen, die opnieuw flexibiliteit vragen van de leerkrachten, ouders en de kinderen. Het kan regelmatig voorkomen, dat een aantal van je leerlingen thuis moet blijven, omdat ze in quarantaine moeten en daardoor niet naar school kunnen komen.

Hoe zorg je er voor dat deze leerlingen aangehaakt blijven en niet te veel missen? Hoe voorkom je  dat ze achterop raken? En hoe kun je als leerkracht de ouders hierbij ondersteunen? Wat doe je als je zelf thuis moet blijven? Een aantal algemene tips om je hierbij te helpen hebben we voor je op een rij gezet in het artikel 'Algemene tips bij afstandsonderwijs'.

Verder vind je hieronder per methode een overzicht met tips toegespitst op de methode en welk materiaal voor thuislessen momenteel beschikbaar is per methode.
 

Veilig leren lezen kim-versie

Lees hoe wij jou als leerkracht ondersteunen.

Estafette

Bekijk de Estafette adviezen bij verschillende situaties.

Pennenstreken

Lees hoe je jouw leerlingen thuis door kunt laten oefenen.

Taal en Spelling in beeld

Lees onze tips over hoe je leeringen thuis aan de slag kunnen en welk extra oefenmateriaal beschikbaar is.

Wizwijs

Volg vanuit huis de lessen van Wizwijs.

De Zaken van Zwijsen

Volg vanuit huis de lessen van De Zaken van Zwijsen.

Schatkist

Handig dagritme en leuke, gratis activiteiten voor thuis.

Uk & Puk

Handig dagritme en leuke, gratis activiteiten voor thuis.

Thuis leren en lezen

Ook als kinderen thuis zitten, is het belangijk dat ze blijven lezen. In dit artikel vind je tips voor ouders om kinderen hierbij te helpen.