Thuislessen Veilig leren lezen kim-versie

Voordat je start

thuis-blijven-lezen-thumbnailpngOp deze pagina vind je alle benodigde materialen om thuis lessen te volgen.

Ben je leerkracht en gaan jouw leerlingen thuislessen volgen? Lees voordat je start het kopje “informatie voor leerkrachten”.

Ben je ouder/verzorger en gaat jouw kind thuislessen volgen? Lees dan voordat je start het kopje “informatie voor ouders/verzorgers”.

Informatie voor leerkrachten

Laat je leerlingen thuis doorgaan met Veilig leren lezen! In onderstaande brief vind je uitleg hoe je jouw leerlingen hiermee aan de slag kunt laten gaan.

Heb je nog geen licentie op de leerlingsoftware voor school van Veilig leren lezen kim-versie, vraag dan nu een gratis proeflicentie aan. Hiermee heb je de mogelijkheid om tot aan de zomervakantie gratis met de software te werken. Voor het thuiswerken is het ook noodzakelijk dat je beschikt over Digiregie. Heb je dit nog niet, vraag dan hier ook een (proef)licentie voor aan.

Brief met uitleg

Werk je ook met Pennenstreken 2

Wil je je leerlingen ook door laten gaan met Pennenstreken 2? Bekijk dan de pagina met thuislessen voor Pennenstreken. Hier vind je de basislessen behorend bij kern 7, 8, 9 en 10 van Veilig leren lezen kim-versie.

Werk je nu met Veilig leren lezen 2e maanversie?

Je leerlingen kunnen thuis gebruik maken van de leerlingsoftware “Lezen met Zoem”. Je kunt ze ook aan de slag laten gaan met de lessen van Veilig leren lezen kim-versie. De lesdoelen die in 2e maanversie aan bod komen, worden namelijk ook in de kim-versie aangeboden.

Onder 'Benodigde materialen', in het bestand 'lesdoelen_2e_maanversie_in_veilig_leren_lezen_kim-versie', zie je op welke lesdagen van Veilig leren lezen kim-versie de doelen uit de lesdagen van de 2e maanversie behandeld worden. Wil je je leerlingen gebruik laten maken van de leerlingsoftware van de kim-versie, vraag dan een proeflicentie aan voor de software van Veilig leren lezen kim-versie.

De PDF-bestanden worden deze week aangevuld met interactieve PDF-bestanden. Leerlingen die thuis geen printer tot hun beschikking hebben, kunnen met dit invuldocument de pagina’s van het werkboek online invullen en opslaan.

Benodigde materialen voor leerkrachten

Instructievideo Leesturbo


 

Informatie voor ouders/verzorgers

Laat je kind thuis doorgaan met leren lezen. In onderstaande brief leggen we uit hoe jouw kind hiermee aan het werk kan gaan en hoe je hem of haar hierbij kunt helpen.

Lees deze brief goed voordat je thuis aan de slag gaat. Via de leerkracht van je kind, krijg je te horen welke lesdagen je kind thuis kan volgen. Per lesdag hebben we een filmpje en alle bijbehorende materialen verzameld.

Brief met uitleg

De PDF-bestanden worden deze week aangevuld met interactieve PDF-bestanden. Leerlingen die thuis geen printer tot hun beschikking hebben, kunnen met dit invuldocument de pagina’s van het werkboek online invullen en opslaan.

Benodigde materialen voor ouders/verzorgers

Indien je kind de materialen vanuit school meegekregen heeft, zie je in het bestand : “pagina’s behorend bij lesdagen” precies welke pagina’s uit welke boeken behoren bij de betreffende lesdag.

Indien je kind geen materialen vanuit school heeft kunnen meenemen, vind je alle benodigde pagina’s bij de specifieke lesdag op deze pagina.

Wil je je kind thuis helpen met lezen? Lees dan onderstaand artikel en het stappenplan hoe je dit kunt doen.

Instructievideo Leesturbo

Tips voor leesbevordering

Zit je thuis vanwege de maatregelen rondom het coronavirus? Dan heb je extra veel tijd om boeken te lezen! Hieronder vind je materialen om het lezen extra leuk te maken.

Niet genoeg leesmateriaal in huis? In onze webshop vind je boeken op leeftijd en op AVI-niveau. Vandaag besteld is morgen in huis. Inspiratie nodig? Bekijk dan onze boekentips!

Tijdelijk verkrijgbaar in onze shop: boekjes Veilig leren lezen groep 3


 

 

Lesdagen Veilig leren lezen kim-versie

 

Vragen & antwoorden thuislessen

We krijgen een foutmelding dat we geen geldige (thuis) licentie hebben.

  1. Is de licentie voor de leerlingsoftware aanwezig? Dit kun je controleren in https://licentieregie.zwijsen.nl/ (inloggen kan de leerkracht met zijn/haar Basispoortaccount) onder tabblad ‘licentieoverzicht'.
  2. Zijn de leerlingen gekoppeld aan de leerlingsoftware? Controleer dit in de Zwijsen Leerkrachtmodule > Programmabeheer > Leerlingen > Koppelingen > Kies de groep> Kies de methode > Staan hier vinkjes bij de leerlingsoftware?
  3. Is de optie thuissoftware aangevinkt?

*Bij VLL Kim en Schatkist 3 staat dit in Digiregie onder Leerlingsoftware > instellingen.

*Bij Estafette 3 staat dit in de leerkrachtsoftware/dashboard onder instellingen > oefeninstellingen.

*Bij de Zaakvakken dien je dit te koppelen via de Zwijsen Leerkrachtmodule onder programmabeheer > > Leerlingen > Koppelingen > Kies de groep> Kies de methode > Staan hier vinkjes bij de thuissoftware?

*Voor de overige methoden is dit niet nodig.

 

Hoe kunnen we een gratis proeflicentie aanvragen?

Ga naar Licentieregie en bestel de software onder tabblad ‘Methode kiezen’ of neem contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 013 583 8888.

Hebben jullie dit jaar al een proeflicentie gehad, stuur dan een mail naar klantenservice@zwijsen.nl

De beheerder van de online software op je school ontvangt een bevestigingsmail voor de bestelde software.

De beheerder regelt in de Zwijsen Leerkrachtmodule wie met de bestelde software mag werken.

Drie weken voor het verstrijken van de proefperiode ontvangen de besteller en de beheerder een servicemail. Via een link in dat bericht kan de proeflicentie worden omgezet naar een vaste licentie. Doe je dit niet, dan verloopt de proeflicentie aan het eind van de vastgestelde periode.

NB Een vaste licentie (abonnement) heeft betrekking op een schooljaar en wordt jaarlijks, per 1 augustus, stilzwijgend verlengd. Door het afnemen van een abonnement ga je akkoord met onze algemene voorwaarden digitale producten en online diensten.

Wat houdt de proefperiode in?

De proefperiode kent een looptijd van drie maanden. Vanwege het coronavirus loopt de proefperiode door tot aan het einde van dit schooljaar.  Je kunt een proeflicentie ook laten ingaan op een datum in de toekomst. Per programma kan je eenmaal gebruik maken van een proefperiode. Drie weken voor het verstrijken van de proefperiode ontvangen de besteller en de beheerder een servicemail. Via een link in dat bericht kan je de proeflicentie omzetten naar een vaste licentie.

Ben je niet tevreden? Dan hoef je niets te doen en verloopt de proeflicentie gewoon na de vastgestelde periode.

Hoe kan er thuis met de software gewerkt worden?

Thuis inloggen op software kunnen leerlingen via Basispoort: https://thuis.basispoort.nl.

Verdere informatie over thuis inloggen op schoolsoftware voor leerlingen lees je op info.basispoort.nl/Thuis-inlog-CORONA

Werkt je kind met de thuisversie van de leerlingsoftware Veilig leren lezen – kim-versie?

Werkt je kind met de thuisversie van de leerlingsoftware Schatkist editie 3?

Hoe kunnen we onze leerlingen op afstand volgen?

Het is in deze tijd van het thuisonderwijs belangrijk om goed in contact te blijven met je leerlingen. Spreek bijvoorbeeld een vast moment op waarop je met ze videobelt. Laat ze van tevoren foto’s maken van wat ze gemaakt hebben en die naar je doorsturen. Dan kun je dit samen bespreken tijdens de video belafspraak. Heb je meteen ook een gevoel bij wat goed gaat en waar ze extra ondersteuning bij nodig hebben.

Laat je de leerlingen ook werken in de leerlingsoftware? In jouw eigen dashboard kun je zien welke leerlingen actief zijn geweest, dat geeft een gevoel bij of ze inderdaad iets doen. En bij verschillende methodes kun je ook nog op detailniveau per leerling zien wat ze dan precies gedaan hebben.

Komen de lessen van kern 1 tot en met 5 ook online te staan?

We gaan de basislessen van kernen 1 t/m 5 niet online plaatsen. Helaas is het voor ons niet mogelijk om alle kernen online beschikbaar te maken. We hebben gekozen voor de lessen waar nu de grootste groep scholen mee werkt.

We begrijpen dat dit erg vervelend is voor scholen die in eerdere kernen aan het werk zijn. Zwakkere leerlingen hebben zeker in deze tijd de hulp nodig van hun vertrouwde leerkracht, waardoor het niet aan te raden is om hen thuis zelfstandig met instructiefilmpjes aan de slag te laten gaan. De eigen leerkracht kan immers het beste inspelen op de specifieke behoefte van ieder kind.

Staat je vraag er niet tussen? Bezoek de thuislessen servicepagina