Thuis oefenen met Wizwijs

fb-abacus-addition-arithmetic-1019470.jpgVoordat je start

Op deze pagina vind je informatie over hoe je met Wizwijs thuis les kunt geven én vind je gratis extra oefenmateriaal waarmee leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen.

Ben je leerkracht en ga je thuislessen geven met Wizwijs? Lees voordat je start het kopje “informatie voor leerkrachten”.

Informatie voor leerkrachten

Kunnen jouw leerlingen niet naar school komen door het coronavirus? Dan kun je ze thuis laten oefenen met Wizwijs. In de brief Uitleg Wizwijs vind je uitleg hoe je dit kan aanpakken. Wil je gaan toetsen? Lees dan de brief onder Toetsinstellingen Wizwijs.

Uitleg Wizwijs   Huiswerkschema   Toetsinstellingen Wizwijs

Thuissoftware

Werk je met Wizwijs maar heb je geen licentie op de thuissoftware? Vraag deze dan gratis aan via licentieregie in de vorm van een proeflicentie. De licentie stopt automatisch aan het einde van dit schooljaar.

Oefenmateriaal Wizwijs

Wizwijs heeft veel leuke spellen die kinderen samen met hun ouders kunnen maken. We hebben ze hier voor je gebundeld per jaargroep.

Jaargroep 3

Jaargroep 4

Jaargroep 5

Jaargroep 6

Jaargroep 7

Jaargroep 8

Antwoorden

Gratis extra oefenmateriaal

Voor het onderhouden van rekenkennis en -vaardigheden bieden wij je gratis extra rekenmateriaal aan. Hier vind je een groot aantal werkboeken en antwoordenboeken uit onze Fundamentenreeks; een serie vrolijke, leerzame werkboekjes waar leerlingen zelfstanding mee aan de slag kunnen.

Rekenpanda

Rekenpanda biedt verrijkingsstof op rekenvaardigheidsniveau 1S (Cito II/B) voor leerlingen uit groep 3 t/m 8.

Rekenvlinder

Rekenvlinder is extra oefenmateriaal voor leerlingen die specifiek moeite hebben met bijvoorbeeld breuken, procenten, tijd, verhoudingen en/of decimale getallen.

Rekenkikker

Rekenkikker kent dezelfde opbouw van materialen en onderwerpen als Rekenvlinder, alleen gaat de serie nog een niveau lager (1F CITO lV/D). 

Rekentijger

In deze tijden is het belangrijk dat met name rekenkennis en – vaardigheden onderhouden worden De sterke rekenaars willen we echter niet vergeten daarom hebben we een aantal materialen van Rekentijger voor deze leerlingen beschikbaar gemaakt.

Zijn deze opgaven allemaal al gemaakt? Rekentijger is nu ook verkrijgbaar voor thuis in onze webshop!

Real Life Rekenen

Real Life Rekenen is bedoeld boor leerlingen uit groep 6 7 en 8. Real Life Rekenen traint leerlingen om hun rekenkennis actief toe te passen op een leuke, leerzame en uitdagende manier. De titel zegt het al: rekenen uit het echte leven!

Groep 6

Groep 7

Groep 8

Nieuwe rekenmethode

Zwijsen is druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe rekenmethode speciaal voor groep 3. Wil jij meedenken in de ontwikkeling of wil jij op de hoogte blijven?  

Vragen & antwoorden thuislessen

We krijgen een foutmelding dat we geen geldige (thuis) licentie hebben.

  1. Is de licentie voor de leerlingsoftware aanwezig? Dit kun je controleren in https://licentieregie.zwijsen.nl/ (inloggen kan de leerkracht met zijn/haar Basispoortaccount) onder tabblad ‘licentieoverzicht'.
  2. Zijn de leerlingen gekoppeld aan de leerlingsoftware? Controleer dit in de Zwijsen Leerkrachtmodule > Programmabeheer > Leerlingen > Koppelingen > Kies de groep> Kies de methode > Staan hier vinkjes bij de leerlingsoftware?
  3. Is de optie thuissoftware aangevinkt?

*Bij VLL Kim en Schatkist 3 staat dit in Digiregie onder Leerlingsoftware > instellingen.

*Bij Estafette 3 staat dit in de leerkrachtsoftware/dashboard onder instellingen > oefeninstellingen.

*Bij de Zaakvakken dien je dit te koppelen via de Zwijsen Leerkrachtmodule onder programmabeheer > > Leerlingen > Koppelingen > Kies de groep> Kies de methode > Staan hier vinkjes bij de thuissoftware?

*Voor de overige methoden is dit niet nodig.

 

Hoe kunnen we een gratis proeflicentie aanvragen?

Ga naar Licentieregie en bestel de software onder tabblad ‘Methode kiezen’ of neem contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 013 583 8888.

Hebben jullie dit jaar al een proeflicentie gehad, stuur dan een mail naar klantenservice@zwijsen.nl

De beheerder van de online software op je school ontvangt een bevestigingsmail voor de bestelde software.

De beheerder regelt in de Zwijsen Leerkrachtmodule wie met de bestelde software mag werken.

Drie weken voor het verstrijken van de proefperiode ontvangen de besteller en de beheerder een servicemail. Via een link in dat bericht kan de proeflicentie worden omgezet naar een vaste licentie. Doe je dit niet, dan verloopt de proeflicentie aan het eind van de vastgestelde periode.

NB Een vaste licentie (abonnement) heeft betrekking op een schooljaar en wordt jaarlijks, per 1 augustus, stilzwijgend verlengd. Door het afnemen van een abonnement ga je akkoord met onze algemene voorwaarden digitale producten en online diensten.

Wat houdt de proefperiode in?

De proefperiode kent een looptijd van drie maanden. Vanwege het coronavirus loopt de proefperiode door tot aan het einde van dit schooljaar.  Je kunt een proeflicentie ook laten ingaan op een datum in de toekomst. Per programma kan je eenmaal gebruik maken van een proefperiode. Drie weken voor het verstrijken van de proefperiode ontvangen de besteller en de beheerder een servicemail. Via een link in dat bericht kan je de proeflicentie omzetten naar een vaste licentie.

Ben je niet tevreden? Dan hoef je niets te doen en verloopt de proeflicentie gewoon na de vastgestelde periode.

Hoe kan er thuis met de software gewerkt worden?

Thuis inloggen op software kunnen leerlingen via Basispoort: https://thuis.basispoort.nl.

Verdere informatie over thuis inloggen op schoolsoftware voor leerlingen lees je op info.basispoort.nl/Thuis-inlog-CORONA

Werkt je kind met de thuisversie van de leerlingsoftware Veilig leren lezen – kim-versie?

Werkt je kind met de thuisversie van de leerlingsoftware Schatkist editie 3?

Hoe kunnen we onze leerlingen op afstand volgen?

Het is in deze tijd van het thuisonderwijs belangrijk om goed in contact te blijven met je leerlingen. Spreek bijvoorbeeld een vast moment op waarop je met ze videobelt. Laat ze van tevoren foto’s maken van wat ze gemaakt hebben en die naar je doorsturen. Dan kun je dit samen bespreken tijdens de video belafspraak. Heb je meteen ook een gevoel bij wat goed gaat en waar ze extra ondersteuning bij nodig hebben.

Laat je de leerlingen ook werken in de leerlingsoftware? In jouw eigen dashboard kun je zien welke leerlingen actief zijn geweest, dat geeft een gevoel bij of ze inderdaad iets doen. En bij verschillende methodes kun je ook nog op detailniveau per leerling zien wat ze dan precies gedaan hebben.

Komen de lessen van kern 1 tot en met 5 ook online te staan?

We gaan de basislessen van kernen 1 t/m 5 niet online plaatsen. Helaas is het voor ons niet mogelijk om alle kernen online beschikbaar te maken. We hebben gekozen voor de lessen waar nu de grootste groep scholen mee werkt.

We begrijpen dat dit erg vervelend is voor scholen die in eerdere kernen aan het werk zijn. Zwakkere leerlingen hebben zeker in deze tijd de hulp nodig van hun vertrouwde leerkracht, waardoor het niet aan te raden is om hen thuis zelfstandig met instructiefilmpjes aan de slag te laten gaan. De eigen leerkracht kan immers het beste inspelen op de specifieke behoefte van ieder kind.

Staat je vraag er niet tussen? Bezoek de thuislessen servicepagina