10 oktober Schatkist editie 3 inspiratiemiddag met workshops

24 september 2018

Werk jij met Schatkist editie 3 of ga je ermee starten in het nieuwe schooljaar? Dan is de landelijke inspiratiemiddag over Schatkist editie 3 met workshops echt iets voor jou!

Deze middag, die je gratis wordt aangeboden door Zwijsen, staat in het teken van de inrichting én verrijking van jouw kleuteronderwijs. Dus, sta jij voor groep 1-2 én gebruik je Schatkist editie 3, dan mag je deze middag niet missen. Reserveer 10 oktober in je agenda en meld je snel aan. 

Locatie: Van der Valk Hotel, Bastion 73, te Veenendaal

Inspirerende workshops

In 3 rondes kun je kiezen uit 7 workshops verzorgd door Schatkist-auteurs en Zwijsen-methodespecialisten. Je leert hoe je nog meer uit Schatkist kunt halen en hoe je de opgedane kennis en tips direct in je praktijk toe kunt passen.

Dit zijn de workshops waaruit je kunt kiezen:

1) Schatkist en rekenen 

Tips en trics met de rekenmaterialen.

2) Hoekenwerk

Spel in de hoeken. 

3) Schatkist en eigen thema’s combineren 

Schatkist editie 3 biedt veel keuzevrijheid voor het toevoegen van eigen activiteiten. In deze workshop gaan we nader in op hoe Schatkist je hierbij ondersteunt.

4) Woorden aanbieden op allerlei manieren

Woordenschat, anderstaligen & VVE.

5) 21st century skills

21e eeuwse vaardigheden, hoe zitten deze in Schatkist?

6) Denksleutels inzetten bij Schatkist

Dit zijn ‘sleutels’ met type vragen en opdrachten die kinderen aan het denken zetten.

 

Programma

14.00 - 14.30 uur   inloop
14.30 - 14.40 uur   opening en welkom
14.45 - 15.35 uur   workshop ronde 1
15.40 - 16.30 uur  workshop ronde 2
16.30 - 16.40 uur   pauze
16.45 - 17.35 uur   workshop ronde 3
17.35 - 18.00 uur   afsluiting

  • Tijdens de inloop, pauze en afsluiting is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de Schatkist-auteurs en methodespecialisten.
  • Pompom en Loeloe zijn ook van de partij.
  • Aan het eind van de dag ontvang je een rijkgevulde goodiebag.
     

Kom je met meer collega's van je school naar de Schatkist inspiratiemiddag? Laat iedere collega een eigen aanmeldformulier invullen in verband met de persoonlijke workshopkeuze.

Starttraining van 10.00 - 13.00 uur

Ga jij aankomend schooljaar starten met Schatkist editie 3? Van 10.00 - 13.00 uur verzorgen onze methodespecialisten, op dezelfde locatie, een Starttraining Schatkist editie 3. Met een starttraining ga je goed voorbereid met je nieuwe methode aan de slag. Kosten van deze training: € 175,- per persoon. De lunch krijg je gratis aangeboden. Lees meer over de Starttraining en meld je aan.

2 reacties

Sjanie Batenburg schreef op 11 oktober om 20:09

Mijn collega en ik hadden ons aangemeld voor deze inspiratiedag, maar door treinstoringen is het ons niet gelukt deze dag bij te wonen.
Onze excuses hiervoor.
Vinden er nog meer inspiratiedagen plaats, dit schooljaar?
Groeten Sjanie

webredactie Zwijsen schreef op 15 oktober om 16:20

Aankomende januari hebben we NOT in Utrecht, daar komen we uiteraard graag in contact met jullie als er bepaalde vragen zijn. Daarnaast zijn we voornemens om jaarlijks een inspiratiemiddag zoals afgelopen woensdag te organiseren, maar op dit moment hebben we nog geen concrete datum.