Boekjes Zomerlezen tegen zomerverval

11 april 2017

De term zomerverval geeft aan dat kinderen die gedurende de zomervakantie niet of nauwelijks lezen 1 à 2 AVI-niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Dit zomerverval kan eenvoudig worden tegengegaan. Als kinderen tijdens de zomervakantie regelmatig lezen is er geen sprake van terugval.

Jaarlijks stellen wij zomerlezenpakketjes samen met aantrekkelijk geprijsde leesdoeboekjes die je kunt meegeven aan je leerlingen. De boekjes sluiten aan bij de methode Veilig Leren Lezen (zowel de 2e maan- als de kim-versie) en bij Estafette. De perfecte voortzetting van leesbevordering in de zomervakantie dus! Door de verschillende soorten teksten en doe-activiteiten wordt het kind in de zomervakantie uitgedaagd te lezen.

Door de samenstelling van strips, moppen, versjes, samenlezen / toneellezen, informatief etc. is het een leuk afwisselend boekje. Bekijk hieronder een inkijkexemplaar van het boekje voor groep 3 (de kinderen die van groep 3 naar groep 4 gaan), of klik hier voor een inkijkexemplaar van groep 4 (de kinderen die van groep 4 naar groep 5 gaan).

Verkrijgbaar in pakketten of als losse boekjes

Ieder pakket bevat 5 dezelfde zomerse leesdoeboekjes per jaargroep (dus 1 titel per pakket). Je kunt de pakketten bestellen via je basisschoolleverancier. Losse boekjes uit de serie Zomerlezen zijn verkrijgbaar via onze site.

Bestel nu!

 

1 comment

Peter te Riele schreef op 9 mei om 12:20

Mooie poster met een aanstekelijk liedje. Daarmee kunnen we de zomer in!