De leukste kinderboeken voor groep 5 t/m 8 om thuis te lezen

6 april 2020

Zit jij ook thuis door het coronavirus? Dan heb je misschien ineens meer tijd voor het lezen van een boek met je kinderen! Maar welke boeken zijn nou geschikt? We hebben een aantal mooie boekentips voor jou én je kinderen op een rij gezet. Speciaal voor kinderen die in groep 5 tot en met 8 zitten, is deze lijst samengesteld. Want: ‘Vandaag niet naar buiten? Dan haal je de wereld toch gewoon naar binnen? Met een boek!’

Boekentips voor groep 5 en 6

Juf Nix snoept (niet meer)

juf_nix_snoept_niet_meer_cover_klein.png‘Juf Nix is een geweldige juf. Maar ze loopt de hele dag te snoepen en is niet fit. Daar moet een einde aan komen, vindt haar klas. Anders past ze straks niet meer door de deur. Dus bedenken ze een plan om juf Nix te laten rennen, springen, bukken en traplopen. Eerst baalt de juf, maar dan gaat ze ervoor. Lukt het juf Nix om fit te worden?’ Deze AVI-strip verzekert leesplezier. De illustraties helpen om de tekst goed te begrijpen en het lettertype is goed leesbaar. Mét gratis werkblad.

Bestel de AVI-strip


Net als Einstein

nel_als_einstein_cover_klein.png‘Stoere Joep raast met zijn BMX-fiets over de baan. Helaas lukt inschrijven voor een wedstrijd niet, want Joep heeft moeite met lezen en schrijven. Dan ontdekt Joep dat hij op Einstein lijkt. Kan hij toch meedoen aan de wedstrijd?’ Dit boek in de serie Zoeklicht dyslexie is speciaal ontwikkeld voor kinderen die moeite hebben met lezen. Het boek is lees-technisch eenvoudiger, terwijl het verhaal aansluit bij de belevingswereld van kinderen vanaf 8 jaar.

Bestel het boek


Gekke giebelgriep

gekke_giebelgriep_cover_klein.pngNu je kind zijn of haar klas even niet kan zien, is dit versjesboek over school en emoties extra leuk! ‘Een klas vol leerlingen en een juf. Misschien is het jouw klas wel, want je herkent ze vast: de verlegen klasgenoot die een spreekbeurt moet houden en dat meisje dat alleen met je wil spelen als je bijna jarig bent. Op wie lijk jij het meest? En wanneer had jouw klas voor het laatst de gekke giebelgriep?’

Bestel het versjesboek


Paniek in de tent

paniek_in_de_tent_cover_klein.png‘Het regent pijpenstelen. Milo en Roos schuilen in hun tent. Om het leuk te houden vertellen ze elkaar sterke verhalen. Het ene nog gekker dan het andere. Dat kan toch allemaal niet waar zijn? Als het eindelijk droog is, komen ze hun tent uit. Wat zien ze daar?’ Dit fictie boek sluit aan bij Estafette, één van de meest gebruikte methodes voor technisch en begrijpend lezen. Bij het boek zit een gratis doeblad.

Bestel het boek


Boekentips voor groep 7 en 8

Spiegeltje spiegeltje … Het verhaal van de boze koningin

spiegeltje_spiegeltje_cover_klein.png‘De koningin heeft alles: een geweldige man, een lieve stiefdochter, een prachtig kasteel. En ze is ook nog mooi. Maar niet zo mooi als Sneeuwwitje, haar stiefdochter. Is de koningin bereid om alles op te geven voor haar schoonheid?’ Door de korte zinnen en het speciale lettertype is deze versie van Spiegeltje, spiegeltje … extra goed leesbaar voor kinderen die moeite hebben met lezen. Het verhaal van de boze koningin ook geschikt voor kinderen met dyslexie.

Bestel het boek


Dracula

dracula_cover_klein.pngEen echte klassieker, maar in een modern jasje. ‘Jonathan Harker reist naar Transsylvanië om zaken te doen met een graaf. Al snel ontdekt Jonathan iets vreemds. De graaf eet en drinkt nooit en lijkt te slapen wanneer anderen wakker zijn. Als Jonathan er eindelijk achter komt wat voor duistere geheimen graaf Dracula verbergt, is het te laat ...’ Download de gratis AR-app met de luisterversie van het boek en een korte video over de historische context. Dracula is genomineerd voor de Kinderjury, dus je leest meteen voor de tiplijst!

Bestel Dracula


Siddernacht

siddernacht_cover_klein.png‘Griezelen is gruwelijk leuk, totdat het misgaat. Fien, Charlotte en Bruno gaan op schoolkamp. Bij het vuur vertelt meester Huub een eng verhaal. Later die avond zien de vrienden een vreemd lichtje flakkeren in het bos. Perfect voor hun griezelvlog, dus gaan ze erachteraan! Zonder het te weten komen ze daarmee in groot gevaar...’ Een spannende thriller met mooie foto-illustraties én gratis extra materiaal.

Bestel het boek


Het raadsel van Villa de Gaper

villa_de_gaper_cover_klein.pngIn dit detectiveverhaal zijn Noa, Ryan, Maria, Omar en Mink met oom Miroslav in een busje op weg naar een kamp in de Ardennen. In de bossen is plotseling de benzine op. Oom Miroslav gaat erop uit om ergens een jerrycan vol te tanken. Hij drukt de kinderen op het hart in het busje te blijven. Maar, oom Miroslav komt niet terug. Het wordt steeds kouder en de kinderen gaan op onderzoek uit. Op een open plek stuiten ze op een donkere villa. Ze besluiten daar te slapen, maar dan blijkt dat ze niet alleen zijn ... Met een speurdersopdracht om zelf mee te puzzelen! En een gratis werkblad.

Bestel het boek


Deze lijst is een selectie uit ons kinderboekenaanbod. Wil je meer boeken voor groep 5 tot en met 8 bekijken? Je vindt ze in onze webshop.

Er zijn nog geen reacties.