De leukste tips voor Moederdag

20 april 2020

Op 10 mei is het weer Moederdag! Dé dag om moeders te verwennen, in het zonnetje te zetten en heel veel mooie kleurplaten en knutsels voor ze te maken. Zijn jouw kinderen ook al druk bezig met de voorbereidingen? Of zijn leerlingen in jouw klas nog op zoek naar een toffe kleurplaat om hun moeder cadeau te doen? In dit artikel vind je de leukste kleurplaten, knutselwerkjes en tips op een rijtje. Fijne Moederdag!

Knutselt jouw kind een mooie liefdespijl of een zelfgemaakt fotolijstje? Of ga je met je klas aan het werk met deze werkbladen om zo de moeders te verrassen op Moederdag?

Download hieronder de voorbeelden om zo aan de slag te gaan.

De liefdespijl
Het fotolijstje

Lees een boek over moeders

Wil je op Moederdag zelf met je kind een boekje lezen? Bestel dan Een kus van mij, dit boekje lees je namelijk samen met je kleuter. De ene bladzijde is eenvoudig en geschikt om te lezen voor je kind en de andere is voor jou als ouder geschikt om te lezen. En: er zit een gratis werkblad bij dat je kunt downloaden en printen.

Leestip voor moederdag

Knutselen met Rompompom

Een te gekke vlinder om in te kleuren, die vind je hieronder. Het werkblad komt uit Het grote Rompompom doeboek, dat in de webshop te bestellen is. Urenlang kleur- en knutselplezier, dus niet alleen handig en leuk voor Moederdag, maar ook voor in de vakanties of weekenden.

Kleuren met Maan roos vis

Een mooie kleurplaat is altijd een geschikt cadeau voor moeders. Download hieronder drie te gekke bladen die je kind kan inkleuren. Ook leuk voor volwassenen!

 

Werk je met Schatkist editie 3?

In het anker Familie zitten diverse aanknopingspunten om met de kleuters te praten over familie, tradities en gewoonten. Doe samen een spel, verken de letters die bij dit anker horen en bereid de kleuters alvast voor op Moederdag! Je leest op deze pagina alles over Schatkist editie 3.

Werk je met Estafette editie 3?

Elk AVI niveau is bij Estafette opgedeeld in twee lespakketten. Per lespakket staat er één thema centraal. Die thema’s hebben we bepaald tijdens een panel met kinderen waarin zij aan mochten geven welke onderwerpen ze leuk vinden om over te lezen. Zo is er bijvoorbeeld het thema muziek, dieren, andere landen of feest. En alle teksten van het B lespakket van M4 staan in het teken van familie.

Aanvullende leesseries passend bij thema

Daarnaast passen de aanvullende leesseries van Estafette bij de thema’s die op dat moment in de klas centraal staan. Kinderen lezen gemakkelijk door over hetzelfde thema of dezelfde personages waarmee ze in de methode ook werken. Ook zijn de boeken uit de methode en de leesserie vaak door dezelfde auteur geschreven. Extra herkenbaar dus! Bij het thema familie past Ome Jaap heeft zeven zussen uit de leesserie Estafette groep 4 bijvoorbeeld heel mooi. Een versjesboek over familie, met een leuke video over het boek erbij!

Er zijn nog geen reacties.