De liefste Valentijnsdag-boeken op een rijtje

23 januari 2020

boeken-valentijnsdag-thumbnailpng14 februari: Valentijnsdag. Wat is er nou leuker dan op de dag van de liefde een lief en mooi boek te lezen over kriebels in je buik en hand in hand lopen? Leuk om voor te lezen in de klas, een gezellig cadeautje dat je kind(eren) kunnen geven aan hun liefste vriendje of vriendinnetje of leuk om aan je kind cadeau te geven. De mooiste Valentijnsdag-boeken op een rij: 

1. Valentijn in de modder

Han wil zijn vriendinnetje Emma verrassen met een heel bijzondere gebeurtenis op Valentijnsdag. Hij laat in haar klas een briefje voor haar achter met een romantische uitnodiging. Maar het briefje komt bij Emma's beste vriendin terecht. Met hilarische misverstanden en spannende wraakacties tot gevolg! Valentijn in de modder is een echt kijkverhaal, met veel boeiende en kleurrijke illustraties. Een verhaal vol misverstanden over verliefdheid. Lees meer en bestel.

2. Kriebels en zo

Sanne en Rianne zijn Beste Vriendinnen Voor Altijd. Hun namen rijmen zelfs, dat zegt al genoeg. Dan wordt Rianne verliefd. Ineens kan ze over niets anders meer praten. Gelukkig weet Sanne wat ze moet doen. Zelf ook verliefd worden! Dit Zoeklicht Dyslexie boek heeft een speciaal lettertype voor dyslectici: het Zwijsen Dyslexiefont, een aparte vormgeving voor extra ondersteuning tijdens het lezen en is eenvoudig qua leesniveau, maar zeker niet kinderachtig. Lees meer en bestel.

3. bas en tom zijn op juul

tom is op juul. en bas ook. tom wil een kus. en bas ook. wat gaat juul doen? kan dit wel? Dit boek uit de serie ik lees! is heel geschikt voor kinderen die leren lezen. Het zijn toegankelijke boeken met leuke, herkenbare verhalen en veel illustraties. Lees meer en bestel.

 

4. Beauty and the beast – gevangen in een boek

Belle vindt een geheimzinnig boek bij het Beest thuis. Daar wil ze alles van weten! Ze gaat op ontdekking. Zo komt ze in een wonderlijke nieuwe wereld. Daar is niet alles wat het lijkt te zijn. Ontdek het (ook romantische) avontuur van Belle en het Beest uit de serie Disney: Makkelijk Lezen. Deze verhalen bevatten korte zinnen, elke zin staat op een nieuwe regel en er is een speciaal lettertype gebruikt. Hierdoor zijn de boeken ook geschikt voor kinderen met dyslexie. Lees meer en bestel.

5. ik wil geen kus

tok. een noot. op de kop van mus. pijn in je kop, mus? nee. mus wil geen kus. mus wil kaas. Dit boekje uit de serie 'hee, ik lees!' is speciaal gemaakt voor kleuters die al willen lezen. Ze zijn geschreven op AVI START-niveau. Dat betekent dat de woordjes kort en eenvoudig zijn en worden uitgesproken zoals je ze schrijft. Lees meer en bestel.

6. Blote vakantie

Lars heeft er zin in: vakantie in Frankrijk. Maar zijn moeder heeft een huisje uitgezocht op een heel raar park .Iedereen loopt daar in zijn blootje. Zo stom! Daar doet Lars dus niet aan mee. En zijn broer Morris ook niet. Op het strand ontmoeten ze twee leuke meisjes ...Dit is een makkelijk lezen uitgave van 'Blote vakantie', uit de serie Zoeklicht Dyslexie. Dit boek heeft een speciaal lettertype voor dyslectici: het Zwijsen Dyslexiefont, een aparte vormgeving voor extra ondersteuning tijdens het lezen en is eenvoudig qua leesniveau, maar zeker niet kinderachtig. Lees meer en bestel.

7. Een B en twee F’en

Heb jij ook een beste vriend of vriendin? En noem je hem of haar ook wel eens je BFF? Dit versjesboek gaat over die bijzondere vriendschap. Over bij elkaar horen als sprookjes en stiefmoeders, hartsvriendinnen en bloedbroeders, schootjeshonden en keffen, als een B en twee F'en. Dit boek komt uit de leesserie bij Estafette voor groep 7 en sluit dus 100% aan bij school. Lees meer en bestel.