De vijf leukste kinderboeken om cadeau te geven

9 december 2019

December is dé cadeaumaand van het jaar. Rondom Sinterklaas en Kerst is dan ook het ideale moment om een leuk cadeautje te kopen voor je kind. Houdt je kind van lezen? Wat is er dan leuker dan een educatief verantwoord én mooi boek? Je vindt hier de vijf leukste en meest leerzame kinderboeken van Zwijsen op een rij. Leuk als cadeau voor onder de kerstboom.

1. Ieder uur een avontuur

'Ik wil elke dag mensen redden in kastelen. Ik wil ieder uur, ieder uur een avontuur.' Gedichten, versjes en grapjes voor kleuters over onder meer avonturen, eten, tandenpoetsen, dromen én kerstbomen.

Bestel het boek

2. Vlieg mee met Peter Pan

Vlieg mee met Peter Pan in deze wereldbekende klassieker. Peter Pan is een jongen die nooit ouder wordt. Hij woont op het eiland Nimmerland, samen met piraten, elfjes, zeemeerminnen en … een monsterlijke krokodil. Het mooiste van alles is dat hij kan vliegen. Op een dag vliegen Wendy en haar broertjes met hem mee. Maar wat gebeurt er als ze de wrede kapitein Haak tegenkomen? Mét gratis AR-app met een kort introductiefilmpje én de complete luisterversie van de klassieker.

Bestel Peter Pan

3. Dievenschool

Dievenschool is een spannende serie voor kinderen van 7-9 jaar op AVI M4. Dit is het eerste boek uit de serie. Rolf moet van zijn ouders stelen. Ze sturen hem naar de Dievenschool om het vak goed te leren. Maar dat wil Rolf helemaal niet. Hij wil liever leren rekenen en lezen. Gelukkig ontmoet hij Gitte op de school. Samen staan ze sterk!

Bestel direct

4. #groep8

In dit toneelleesboek lezen twee lezers de teksten hardop voor. Je voert eigenlijk samen een toneelstukje op. Leef je goed in in je personage, hoe praat Rosalie? En hoe Valentijn?

“Hallo allemaal! Wij zijn Rosalie en Valentijn en wij vloggen over ons leven in groep 8. We doen sketchvideo’s en challenges, máár we vertellen ook wat er in de klas gebeurt. Ruzie op WhatsApp bijvoorbeeld, iets met nepnieuws en of we wel genoeg likes op social media krijgen. Onze juf wordt helemaal gek van ons en legt de klas een challenge op: twee weken zonder telefoon! Help! Zo lang?! Kunnen we dat? Lijkt dit je leuk? Geef dan een duimpje omhoog onder deze video of lees dit boek!”

Bestel het boek

5. zoek je mee met kik en saar?

In dit zoekboek over Kik en Saar zijn woorden verstopt. Heel veel woorden. Het zijn de woorden die kinderen leren op school: kim, ik , maan, vis, roos, en nog veel meer. Je blijft kijken in dit boek waarin Kik en Saar dwars door de stad lopen op weg naar een festival in het park. De zoekwoorden zijn eenvoudiger dan AVI start, maar je moet wel goed speuren en lezen! Dat maakt dit boek leuk én uitdagend.

Bestel het boek

Nog meer tips voor leuke cadeautjes vind je op onze kerstpagina.

Naar de kerstpagina