Dracula genomineerd voor Kinderjury, lezersprijs van de Kinderboekenweek

4 maart 2020

logo-kinderjury.jpgAlle kinderen verzamelen! De Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek, heeft namelijk de tiplijst bekend gemaakt. Dat betekent dat kinderen van 4 maart tot en met 10 mei zoveel mogelijk boeken mogen lezen om uiteindelijk te stemmen op het beste boek van 2019. En: het boek Dracula van Uitgeverij Zwijsen staat ook op die tiplijst!

Wie bepaalt er welke boek wint? Alle kinderen, want zij zijn allemaal onderdeel van de Kinderjury. In de Stemweek van 11 tot en met 17 mei 2020 mogen alle kinderen stemmen op hun favoriete boek. Dat kan op de website van de Kinderjury.

Tiplijsten voor inspiratie

Hoe begin je met het kiezen van een boek? Op de website van de Kinderjury staat een tiplijst, met verschillende leeftijdscategorieën en onderwerpen. Ook kun je zoeken op auteur of titel. Dracula staat er dus ook tussen. Het boek is geschreven door Bram Stoker en Esther van Lieshout en Johan Klungel is de illustrator.

Dracula - jacht op de vampier

dracula_mock-up_klein.pngDeze klassieker is in een modern jasje gestoken door Zwijsen. Jonathan Harker reist naar Transsylvanië om zaken te doen met een graaf. Al snel ontdekt Jonathan iets vreemds. De graaf eet en drinkt nooit en lijkt te slapen wanneer anderen wakker zijn. Als Jonathan er eindelijk achter komt wat voor duistere geheimen graaf Dracula verbergt, is het te laat ... Duik in de griezelige wereld van Dracula in deze moderne versie. Durf jij het aan?

Prijsuitreiking

Op woensdag 24 juni is prijsuitreiking. Het boek met de meeste stemmen wint de Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek. De Kinderjury wordt uitgereikt in twee leeftijdscategorieën: 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar.

Er zijn nog geen reacties.