Event: Tools voor Voortgezet technisch lezen

8 april 2019

Voortgezet technisch lezen (VTL) is cruciaal voor de ontwikkeling van kinderen. We leven in een wereld waarin we elke dag enorme hoeveelheden informatie verwerken en dat lukt niet zonder het kunnen doorgronden van tekst.

De basis voor het goed leren omgaan met complexe teksten en, heel belangrijk, het zorgen voor plezier in het lezen, ligt bij VTL. Het is dus vanzelfsprekend dat scholen bij de keuze voor een VTL-methode niet over één nacht ijs gaan. De Rolf groep faciliteert dit keuzeproces.

Op woensdag 8 mei ben jij welkom bij Tools voor voortgezet technisch lezen

Tijd: 14.30- 17.45 uur

Locatie:  OBS de Helix, Oosterweg Noord 41, 1706 AA Heerhugowaard

Wil je inhoudelijk kennismaken met de leesmethoden van de grote uitgevers, je verder verdiepen in de methoden waartussen je nog twijfelt, of nog algemeen oriënteren? Ben je benieuwd naar additionele materialen voor leesonderwijs? Wij geven je de tools in handen om gefundeerde keuzes te maken!

Op deze middagen kun je presentaties bijwonen van:


Programma en aanmelden

Ga voor meer informatie over programma en aanmelding naar https://www.derolfgroep.nl/event/tools-voor-voortgezet-technisch-lezen/.

Zwijsen presenteert Estafette editie 3

Dé volledige voortgezet leesmethode voor groep 4 t/m 8. Dus technisch lezen mét begrip. Tot op heden werden technisch lezen en begrijpend lezen gezien als twee verschillende vakgebieden. Bij Estafette editie 3 stappen we hiervan af: hoofddoel van de methode is het vloeiend kunnen lezen van teksten mét begrip. De technische leesvaardigheid blijft hierbij de belangrijkste voorwaarde om tot vloeiend lezen met begrip te kunnen komen.

Lees meer over Estafette editie 3

 

Er zijn nog geen reacties.