Hoe kies je het juiste Engelse boek voor je leerlingen?

12 december 2017

Op veel scholen hoort het vak Engels in de groepen 6, 7 en 8 inmiddels bij het vaste lesprogramma. Over een aantal jaar is dit ook zo voor groep 5. Hoog tijd dus voor een serie Engelse boeken voor Nederlandse kinderen: Introducing… Books 4 You!

Books 4 You zijn échte Engelse boeken die bewerkt zijn voor de Nederlandse markt. Dit houdt in dat de boeken naast de originele, Engelse tekst…

 • allemaal een inleiding in het Nederlands hebben    
 • voorzien zijn van uitklapbare woordenlijsten die hulp bieden bij het lezen    
 • steeds eindigen met een quiz over de inhoud van het boek    
 • stuk voor stuk mooi en rijk geïllustreerd zijn.

Met deze handige hulpmiddeltjes en extra’s kunnen kinderen van 9 tot en met 12 jaar zo goed als zelfstandig een Engels boek lezen. Books 4 You houdt qua boeksoort rekening met de verschillen tussen leerlingen. Er zijn prentenboeken, strips, leesboeken en een toneelleesboek. Sommige boeken zijn daarnaast voorzien van een luisterfragment. Met Books 4 You is er dus voor elke leerling een Engels boek dat bij hem of haar past.

Wat past bij welke leerling?

Je kent jouw leerlingen goed. Op basis van het niveau en de persoonlijke interesse van je leerlingen kom je waarschijnlijk al een heel eind. Daarnaast kan onderstaande tabel je op weg helpen. Maar ook voor Engelse boeken geldt: leesplezier staat voorop. Dus wil je grootste boekenwurm graag een prentenboek lezen? Lekker laten doen!

Voor wie? Prentenboeken Strips Leesboeken Toneelleesboek
'Firsttimers' x x    
Visueel ingestelde kinderen x x    
Speelse kinderen x     x
Dyslectische kinderen x      
Vlotte lezers x x x x
Kinderen uit groep 5-6 x x    
Kinderen uit groep 7-8   x x x
Boekenwurmen x x x x

 

De Books 4 You prentenboeken

 • My alien and me: grappig verhaal over een spannende ontmoeting in de ruimte (vanaf 8 jaar)
 • The clockwork dragon: spannend verhaal over Max en Lizzie en een gevaarlijke draak (vanaf 9 jaar)

De Books 4 You strips

 • Bad Weather: Jack en Jill gaan kamperen. Dat is leuk, totdat ze oog in oog staan met een beer. Aaahhh! (vanaf 9 jaar)
 • Lost in London: Laura en Rupert gaan op schoolreis naar Londen. Nothing can go wrong, of toch wel… (vanaf 9 jaar)
 • Big Air!: Bob is op wintersport en schept op over snowboarden. Maar dan… ‘I think that big cloud of snow was Bob!’ (vanaf 9 jaar)
 • The curse of Yellowville: In het saaie dorp Yellowville verandert alles als een vreemde professor in het kasteel komt wonen. What’s going on there? (vanaf 9 jaar)

De Books 4 You leesboeken

 • Gizmo: Gizmo wil net zo worden als zijn geniale oma en briljante vader. Maar gaat dat lukken? This is a book full of big laughs! (vanaf 10 jaar)
 • Scout and the sausage thief: Scout wil een politiehond worden, net als haar ouders. Dus die worstjesdief, die zal zij wel even vangen! Scout, be careful! (vanaf 10 jaar)

Toneellezen en Books 4 You

Nieuwste boek in de serie Books 4 You is de titel Vloggers in Danger! Vloggers in Danger is een toneelleesboek voor kinderen vanaf 10 jaar. Bij toneellezen nemen 2 lezers (of meer!) de rol van een personage op zich en lezen de teksten hardop voor. De teksten bestaan dan ook voornamelijk uit dialogen, zodat de lezers elkaar steeds afwisselen. Zo bevordert toneellezen het leesplezier en het lezen met intonatie.

Vloggers in Danger! gaat over Tom en Tess. Ze zijn aan het filmen in het bos, want ze maken een vlog. De vrienden denken alleen te zijn. But... are they? Bekijk hieronder de bladerversie!

Losse boekjes zijn te bestellen in onze webshop. Of bestel meteen de hele serie:

Bestel het pakket Books 4 You

Er zijn nog geen reacties.