Inspiratiemiddagen Veilig leren lezen 2020

23 december 2019

kimversie-workshop-horizontaalpngNa het grote succes van de Veilig leren lezen inspiratiemiddagen van afgelopen voorjaar, organiseren we in januari en februari twee middagen vol inspiratie op het gebied van leren lezen!

Schrijf je meteen in

De kosten van de inspiratiemiddag bedragen € 49,50 per persoon.

Wat?

 • Een middag boordevol tips, inspiratie, nieuwe inzichten en goede ideeën van collega leerkrachten
 • Verdiepende en interactieve workshops over spelend en bewegend leren, blokschrift vs. verbonden schrift, leesbevordering, woordenschat, risicolezers en planning & organisatie
 • Methodepresentatie Veilig leren lezen kim-versie
 • Sneak preview: nieuwe rekenmethode speciaal voor groep 3
 • Boeken- en spellenstand: in onze stand zijn diverse boeken en spellen te koop die aansluiten bij Veilig leren lezen
 • Goed gevulde goodiebag na afloop

Wanneer & Waar?

 • Woensdag 22 januari, Hotel Van der Valk, Breukelen
 • Woensdag 5 februari, Postillion Convention Centre WTC, Rotterdam

Kosten

De kosten van de inspiratiemiddag bedragen € 49,50 per persoon.

Programma

14:00 - 14:30 uur: Inloop
14:30 - 14:40 uur: Opening
14:45 - 15:35 uur: Keuzesessie 1
15:40 - 16:30 uur: Keuzesessie 2
16:30 - 17.00 uur: Pauze*
17:00 - 17:50 uur: Keuzesessie 3
17:50 - 18:00 uur: Einde dag

*in de pauze is er een sneak preview van een nieuwe rekenmethode voor groep 3 en is er een medewerker van de helpdesk aanwezig waar je al je software gerelateerde vragen kunt stellen.


Inspirerende interactieve workshops

De bijeenkomst bestaat uit drie sessies naar keuze. Per ronde kun je kiezen uit een van de zes beschikbare workshops of de methodepresentatie van Veilig leren lezen kim-versie.

1) Boekenpret

Er zijn boeken voor lezers, voor doeners, voor dichters, moppentappers en zwijmelaars….  Boeken voor iedereen! Maar hoe krijg je al jouw leerlingen verslaafd aan boeken? In deze workshop maak je kennis met diverse mogelijkheden om boeken te presenteren. Daarnaast kom je te weten hoe je eenvoudig het juiste boek kiest, voor iedere gelegenheid en voor iedere lezer.

door Anouk Hofstee, methodespecialist van Zwijsen

2) Aan de slag met risicolezers

Relevant voor: leerkrachten die werken met Veilig leren lezen kim-versie

Op basis van de sterke automatiseerlijn in Veilig leren lezen kim-versie laten we je zien hoe deze vertaald kan worden naar de verschillende ondersteuningsniveaus. Zo leer je hoe je tegemoet kunt komen aan de onderwijsbehoeften van de risicolezers. Dit alles wordt geïllustreerd met praktische voorbeelden, die je direct in de les kunt toepassen.

door Ingrid van Loosbroek, auteur van Veilig leren lezen of Inge Feleus, methodespecialist Zwijsen

3) Blokschrift of verbonden schrift als handschrift voor de toekomst?

Houdt deze vraag ook op jouw school de gemoederen bezig? Feiten en fictie over verbonden schrift en blokschrift komen tijdens deze workshop naar voren. Ervaar waarom leren schrijven niet mag ontbreken in het onderwijs en ontdek de voor- en nadelen van verbonden schrift én blokschrift. Op basis hiervan kun je een weloverwogen keuze maken.

door Marion van der Meulen, auteur van Pennenstreken

4) Spelend en bewegend leren

Wil je meer beweging in je leeslessen? Wil je het lezen nog dynamischer maken? En de betrokkenheid en motivatie bij kinderen stimuleren? Deze interactieve workshop besteedt aandacht aan verschillende werkvormen uit de praktijk die je direct in je klas kunt toepassen. De workshop is gebaseerd op de serie artikelen ‘Tips spelend leren’ in Digiregie in de kim-versie.

door Limke Rolf, methodespecialist Zwijsen

5) Hoe vind ik er de tijd voor

Relevant voor: leerkrachten die werken met Veilig leren lezen kim-versie

Elke leerkracht van groep 3 herkent dit wel: het is zoveel, er zijn zoveel leuke ideeën en materialen. Maar hoe krijg je dat in de beschikbare tijd georganiseerd? Hoe doen anderen dat? In deze workshop wisselen we ideeën uit en geven we handige tips die je ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes, het plannen en het organiseren.

door Susan van der Linden, auteur Veilig leren lezen

6) Actief en spelenderwijs aan de slag met woordenschat

In deze workshop leer je hoe je op een effectieve manier woordenschat kunt aanbieden aan je groep. Leerkracht Maud Schuimer, bekend gezicht uit de Facebookgroep Veilig leren lezen kim-versie,  laat zien hoe je Digiregie en de Leerkrachtassistent hiervoor in kunt zetten. Ze deelt ook spelideeën en eigen gemaakte materialen, zodat je direct actief aan de slag kunt gaan in je eigen groep.

Workshop door Maud Schuimer, leerkracht IKC El Habib Maastricht

7) Methodepresentatie Veilig leren lezen kim-versie

Relevant voor: leerkrachten die werken met Veilig leren lezen 1e en 2e maan-versie

Ontdek de nieuwste versie van Veilig leren lezen! Nieuwe praktijkervaringen en wetenschappelijke inzichten hebben geleid tot Veilig leren lezen kim-versie. In deze presentatie laten we je zien wat de belangrijkste verschillen zijn en waarom de kim-versie tot nóg betere resultaten leidt.

Presentatie door methodeadviseur van Zwijsen

  Heb je al zin? Laat je inspireren en schrijf je meteen in!

  Naar het inschrijfformulier van Inspiratiemiddag Veilig leren lezen

  Er zijn nog geen reacties.