Kinderboekenweek 2018: Vriendschap!

14 september 2018

Het grootste kinderboekenfeest van Nederland staat voor de deur: de Kinderboekweek! Van 3 t/m 14 oktober is het op school, in de bibliotheek en in de (kinder)boekenwinkel één groot boekenfestijn. Het thema van dit jaar is Vriendschap: kom erbij! Vriendschap is een mooi én leuk onderwerp om in de klas mee te werken. Samen dansen, feest vieren, meedoen aan een wedstrijd: met je vriendjes beleef je avonturen en ontstaan mooie verhalen.

Voor iedere groep en elk leesniveau op de basisschool is er wel een goed boek te vinden over vriendschap. Leuk om samen met je leerlingen te lezen!

Voorlezen en samen lezen in groep 1-2

Lees bijvoorbeeld samen met je kleuters Lol in een rol of Het boek van de hut en ontdek hoe leuk het is om voor- en samenlezen te combineren. Hier vind je meer boeken van de Kleuters samenlezen serie.

 

Kerntitel in de Kinderboekenweek 2018: Bil en Wil

Eén van de kerntitels van de Kinderboekenweek is Wat een verhalen! Bil en Wil. De verhalen in dit boek lopen langzaam op in moeilijkheidsgraad van AVI Start tot en met M4. Het zijn zes spannende en grappige verhalen voor beginnende lezers. Wil je meer lezen over Bil en Wil? Bekijk dan alle AVI meegroeiboeken.

 

Gratis extra materiaal bij Game lezen

Voor de gameliefhebbers in je klas is Zar en het vriendenfeest een goede tip. De boeken van Zar staan vol avonturen die zich afspelen in een spel. Met de nieuwe serie Game lezen kunnen kinderen in groep 4 lekker doorlezen over Zar en Lina, die ook een rol spelen in een aantal boeken uit de serie Ik lees! voor beginnende lezers. En: er is een gratis lesbrief bij de serie van Zar.

Een andere tip voor de échte gamer is Level 13 Game over, een leesboek vol avontuur over onder meer vriendschap, gamen en zombies, dat bij de Leesserie Estafette groep 6 hoort.

 

Test: welke schrijver past bij jou?

Wil je een leuke activiteit met je klas doen? Download dan gratis de test Welke schrijver past bij jou? en laat die tijdens (of ter voorbereiding op) de Kinderboekenweek invullen door de kinderen in jouw groep. Van welke schrijver zouden ze zeker eens een boek moeten lezen?

Top 10 vriendschapsboeken voor de Kinderboekenweek

Speciaal voor de Kinderboekenweek heeft Zwijsen een top 10 van vriendschapsboeken samengesteld voor kinderen. Met onder meer een boek voor dyslectische kinderen van 8-12 jaar: Dansen is stoer man! en een Engels stripboek voor kinderen van 9-12 jaar: Lost in London. Nog meer digibord-lessen, lesbrieven en boekentips bekijken? Ga dan naar Land van Lezen. Veel leesplezier!