Kinderyoga: hoe werkt dat?

16 augustus 2018

Je rekt, strekt, danst, rolt, springt en wappert erop los. Bewegend leren, samen spelen en ontspannen: met kinderyoga werk je hier allemaal aan. Kinderen leren hun eigen lichaam kennen, krijgen meer controle over hun ademhaling en worden zich meer bewust van hun omgeving. Wanneer je samen met je kind yoga doet, versterkt het ook nog eens de band tussen jou en je kind. Maar hoe ga je nu aan de slag met kinderyoga?

Plezier in yoga

Het belangrijkste bij yoga voor kinderen is dat je kind plezier heeft. Het gaat om de intentie, niet om perfectie van de houdingen. Stimuleer je kind om creatief te zijn en de uitvoering te doen zoals het voor hem of haar goed voelt. Kinderen leren zich door yoga te ontspannen en krijgen meer zelfvertrouwen doordat ze hun eigen lichaam beter leren kennen.

Zorg ook voor een veilige sfeer. Wanneer je kinderyoga gaat doen, wil je dat kinderen zich op hun gemak voelen. Als ze een bepaalde oefening niet willen doen, respecteer dit dan. Daarnaast zul je zien dat hoe vaker je yoga-oefeningen doet met je kind, hoe makkelijk het gaat en hoe meer hij of zij ook durft. En: als je er zelf plezier in hebt, dan straal je dat ook uit naar je kind. Dus: wees enthousiast!

Yoga met Woezel & Pip

Het nieuwe Woezel & Pip yogaspel is een mooie manier om samen in de yoga-houdingen te komen, te bewegen en te spelen. Je ontdekt veel kinderyoga-oefeningen, van ademhalingsoefeningen, zintuigenspel, massagespel en ontspanning, emotiebeleving en identiteit tot aan houdingen: in het Woezel & Pip yogaspel komt het allemaal terug.

Het spel stimuleert om samen te werken en je speelt mét elkaar in plaats van tegen elkaar, waardoor het samen spelen extra naar voren komt. Ook de samenwerkingsoefeningen in het spel beïnvloeden de groepsdynamiek op een positieve manier. Benieuwd naar het Woezel & Pip yogaspel?

Bestel nu! 

Er zijn nog geen reacties.