Lees elkaar voor tijdens de Nationale Voorleesdagen!

23 januari 2018

Op woensdag 24 januari starten De Nationale Voorleesdagen 2018. Voorlezen is een leuk moment op de dag en bovendien belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Voorlezen prikkelt de fantasie en het ontwikkelt het taalgevoel. Met onze samenleesboeken kan je het voorlezen afwisselen. Laat je kind ook eens voorlezen! In dit artikel vind je 5 boeken om samen te lezen. 

1. Een boek vol taart

Vos is jarig en wil graag taart. Hij schrijft een brief naar kip. Kip wil jij taart bakken? Dat kan jij heel goed! Haas wil de brief wel brengen. Zal er taart zijn op het feest van vos? Leuk, kleurrijk boek uit de serie Samenlezen voor kleuters. 
Lees meer over dit boek.

2. Lol in een rol

Dit boek voor kleuters gaat over doen alsof. Tom en Toos spelen een rol. Toos is een man. En Tom is een clown. Wat een lol! De zaal is vol. Pap en mam zijn er ook. 
Lees meer over dit boek.

3. Koe, kip en kat zijn het zat

Zit jouw kind in groep 3? Lees dan samen dit leuke boek op AVI M3 niveau. Boer bas is niet blij. dag in dag uit doet hij boos. daar is niks aan. koe, kip en kat zijn het zat! 
Lees meer over dit boek.

4. De Parel - over zeemeerminnen en de zee

In dit informatieve boek voor beginnende lezers vind je een spannend verhaal én leer je meer over de zee. Het boek gaat over Lana. Lana is een echte zeemeermin. Ze zit graag op een rots. En kamt haar lange haar. Dan ziet ze ver weg iets glimmen. Ze er snel naartoe. Het blijkt een héél mooie parel te zijn. Maar... Lana weet de weg naar huis niet meer! 
Lees meer over dit boek.

5. Vloggers in danger!

Ook oudere kinderen vinden het soms fijn om samen met hun ouders een boek te lezen. Vloggers in danger! is een Engelstalig samenleesboek voor kinderen in groep 7 of 8. Het boek gaat over vloggers Tom en Tess. Ze zijn aan het filmen in het bos. De vrienden denken alleen te zijn, maar waar komt dat vreemde geluid vandaan? Kleurrijk vormgegeven boek inclusief woordenlijst die hulp biedt bij het lezen in het Engels! 
Lees meer over dit boek.

Meer boeken om samen te lezen

Er zijn nog geen reacties.