Nieuw: informatief boek over zwerfplastic in zeeën en oceanen

31 mei 2018

Zwerfplastic in zeeën en oceanen: het is een hot item. Als we zo doorgaan dan zit er in 2050 meer plastic dan vis in de zee. Vorige week werd bekend dat de Europese Commissie wegwerpplastic in de ban doet. Het nieuwe informatieve boek Plasticsoep is troep! (9+) van Uitgeverij Zwijsen gaat over deze vervuiling, natuur en milieu. Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met de Plastic Soup Foundation. Zij ontwikkelden ook een gratis lespakket voor scholen.

Het boek Plasticsoep is troep! is samen met onder meer een lesbrief, posters en actiekaarten onderdeel van dit lespakket. Bovendien doneert Uitgeverij Zwijsen van elk verkocht exemplaar uit de eerste oplage één euro aan de Plastic Soup Foundation.

'Plasticsoep is troep!' is onderdeel van de Leesserie Estafette groep 6 en staat vol interessante, maar ook verontrustende weetjes over plasticsoep. Kinderen komen meer te weten over het verminderen van plasticverbruik. Het lespakket van de Plastic Soup Foundation is geschikt voor groep 4 t/m 8 en is voor scholen gratis te bestellen op www.plasticsoupjunior.org (excl. verzendkosten van €7,50). Het boek is ook los verkrijgbaar in onze webshop.

 Lees meer over het boek 'Plasticsoep is troep' 

Er zijn nog geen reacties.