No game challenge: buiten spelen in de zomer!

11 juli 2019

Even helemaal niet gamen, op je tablet spelletjes doen of op YouTube kijken: de twee broers Jelle (11) en Mels (8) bedachten deze challenge en gaan zich daar deze zomervakantie dan ook vier weken aan houden. Ze hopen dat andere kinderen dat ook doen en zien hoe leuk het is om buiten te spelen en andere spelletjes te doen. De No Game Challenge is inmiddels ook overgenomen door Jantje Beton, de stichting die zich inzet voor buitenspelen. Doe jij ook mee met je kinderen? We zetten alvast de leukste buitenspeeltips en spellen op een rij om vier weken offline heel gemakkelijk door te komen (ook heel leuk voor ouders!)

Van het Wasknijperspel en Waterfles bowling tot aan Bloementikkertje: voor iedere leeftijd van de basisschool hebben we de leukste buitenspellen verzameld. Bekijk en download hieronder de tien tips:  

Download de toffe buitenspeeltips

Offline gaan in de zomer

Yoga voor thuis

Bewegend leren, samen spelen en ontspannen: met kinderyoga werk je hier allemaal aan. Kinderen leren hun eigen lichaam kennen, krijgen meer controle over hun ademhaling en worden zich meer bewust van hun omgeving. Maar hoe ga je nu aan de slag met kinderyoga? Dat lees je in dit toffe werkblad.

Download het gratis werkblad 

Wanneer je kinderyoga gaat doen, wil je dat kinderen zich op hun gemak voelen. Als ze een bepaalde oefening niet willen doen, respecteer dit dan. Hoe vaker je yoga-oefeningen doet met een kind, hoe makkelijk het gaat en hoe meer hij of zij durft. En: als je er zelf plezier in hebt, dan straal je dat ook uit naar de kinderen. 

Yoga voor kinderen

Yoga met Woezel & Pip

Het Woezel & Pip yogaspel is een mooie manier om samen in de yoga-houdingen te komen, te bewegen en te spelen. Je ontdekt veel kinderyoga-oefeningen, van ademhalingsoefeningen, zintuigenspel, massagespel en ontspanning, emotiebeleving en identiteit tot aan houdingen: in het Woezel & Pip yogaspel komt het allemaal terug.

Bestel ‘m hier

yoga spel

Tellen en bewegen met Jules

Leren tellen en bewegen tegelijk! Spelenderwijs leert een kind tellen van 1 tot en met 10 met dit beweegspel, dat bestaat uit telkaartjes en kaartjes met beweegopdrachten. Samen met Jules doen kinderen leuke opdrachten, zoals tien tellen op één been staan, drie keer een buiging maken en vijf keer springen als een kikker. Een kind kan dit spel alleen spelen, maar ook met andere kinderen. En het is natuurlijk extra leuk om als volwassene ook mee te bewegen!

Jules tel en beweeg

Zomerlezen bingo’en

Op zoveel mogelijk plekken een kwartiertje lezen deze zomer. Dat kan met deze te gekke Zomerlezen bingo. Zo blijft het leesniveau van je kind op peil en voorkom je de ‘zomerdip’. Download de bingo, print 'm uit en laat je kind(eren) lezen op diverse plekken. Daarna is het tijd om de bingo in te kleuren! 

Download de Zomerlezen bingo

Er zijn nog geen reacties.