Reis mee naar de Kinderboekenweek 2019!

14 augustus 2019

Het grootste kinderboekenfeest van Nederland komt er weer aan: de Kinderboekweek! Van 2 t/m 13 oktober 2019 is het op school, in de bibliotheek en in de (kinder)boekenwinkel één groot boekenfestijn. Het thema is dit jaar: Reis mee! en daarbij staan de voertuigen centraal. Op reis in kinderboeken, niet de bestemming maar het vervoer erheen, is dit jaar het hoofdthema. Reis je mee tijdens de Kinderboekenweek 2019?

Voor iedere groep en elk leesniveau op de basisschool is er wel een goed boek te vinden over reizen en vervoersmiddelen. We zetten alvast een top 5 op een rijtje. Leuk om samen met je leerlingen te lezen of om thuis verder te bekijken.

1: Samenlezen met kleuters: hoe ga ik op reis?

cover-hoegaikopreis.pngDit kleuters samenleesboek gaat over reizen per auto, trein, boot of vliegtuig. Met dit boekje oefenen kleuters woorden als ‘boot’, ‘bak’ en ‘raam’. Met dit boek kun je samenlezen: de rechterpagina’s zijn de woordpagina’s die kleuters zelf lezen en de linker pagina’s zijn om voor te lezen. Samenlezen is leuk en leerzaam tegelijk!

Bestel meteen

2: Voorleesverhaal: De droomreis van neef Karel

cover-droomreis.pngDe droomreis van neef Karel is één van de kerntitels van de Kinderboekenweek. Dit bijzonder boek is geschreven én geïllustreerd door Rick de Haas, Nicolle van den Hurk en Els Vermeltfoort. Neef Karel vertrekt op wereldreis. Theo, Daatje en Stien zwaaien hem uit. Karel klimt alleen stiekem langs de regenpijp en verstopt zich op zolder. Daar schrijft hij brieven over spannend avonturen in verre landen … Bij dit leuke voorleesboek zijn maar liefst twee werkbladen gemaakt: een kleurplaat én een muizenmasker!

Bestel in de webshop

3: Lees en weet: op weg naar de maan!

cover-opwegnaardemaan.pngOp avontuur naar de maan: hoe gaat dat? In dit informatieve boek voor beginnende lezers, komen kinderen er alles over te weten. Op reis door de lucht, ga je mee? Dit boekje staat vol leuke illustraties en foto’s en is zowel zelf te lezen als samen.

Bestel snel

4: Op avontuur : Met opa door Europa

cover-metopa.pngBien, Wout en hun moeder trekken deze zomer met de camper van opa door Europa. Welke landen zullen ze allemaal gaan bezoeken? Een avontuurlijk leesboek over reizen én andere landen, voor kinderen van 8-10 jaar. Mét een gratis werkblad om in de klas of thuis te maken.

Bestel in de webshop

 

5: Otto’s ongelofelijke onderzeeër : op onderzoek onder water

cover-onderzeeer.pngOpa Otto is een gekke man. Hij heeft zelf een onderzeeër gebouwd. En hij wil op zoek gaan naar een zeemonster. Samen met Jonas. Maar een zeemonster? Dat klinkt toch hartstikke gevaarlijk? Jonas weet niet of hij wel mee wil gaan. Stel dat ze écht een zeemonster vinden? Een avontuurlijke strip op AVI M6 over grootouders, de onderwaterwereld en een eng monster. Ook bij dit boek vind je een te gek gratis werkblad.

Bestel meteen

Er zijn nog geen reacties.