Sinterklaascadeaus voor kleuters: top 5

4 november 2019

Op zoek naar een cadeau voor je kleuter om te geven tijdens pakjesavond? Bekijk dan hieronder onze top 5!

1. feest in het bos

Een Paul van Loon voor kleuters! De rechterpagina’s van dit Dolfje Weerwolfje samenleesboek zijn woordpagina's die de kleuter zelf leest. De linkerpagina's zijn voorleespagina's voor de ervaren lezer. Ga er eens lekker voor zitten en lees gezellig samen over Dolfje, zijn vriendinnetje Noura en het feest in het bos.

Bestel nu

2. Rompompom lettermemo

Met dit leuke memospel leren kleuters spelenderwijs letters herkennen. Dit spel kunnen ouder en kind gezellig samen doen. Maar het kind kan ook zelfstandig aan de slag als hij al interesse voor letters heeft ontwikkeld. Is die belangstelling er nog niet, dan kan het kind het ook spelen op basis van alleen de kleurrijke afbeeldingen. Draai een voor een de memokaartjes om en zoek de juiste letters (of plaatjes) bij elkaar. Als je samen speelt is degene met de meeste kaartjes, de winnaar!

Bestel nu

3. het boek van sint

Samenleesboek over Sinterklaas om gezellig samen met je kleuter te lezen. Sinterklaas is zijn grote boek kwijt. Wat een ramp! Krijgt ieder kind nu wel het juiste pakje van Sint? In het verhaal doet je kind ontdekkingen met woorden en letters. De linkerpagina’s zijn voorleespagina’s. De rechterpagina’s zijn woordpagina’s die door je kleuter zelf kunnen worden gelezen.

Bestel meteen

4. Rompompom letter-stickerboek

Letters ontdekken en zélf woordjes maken? Of de eigen naam plakken? Dat kunnen kinderen met deze herbruikbare letter-stickers doen. In dit stickerboek maken zij spelenderwijs kennis met letters en klanken. En ze leren woorden maken met alle letters die ze ook op school leren. In het midden van het boek is ruimte om de stickers telkens terug te plakken en mooi te bewaren. 

Bestel hier

5. Muziek in de pannen

Dit boek van Gouden Griffel-winnaar Bette Westera staat vol gedichten, rijmpjes en grapjes over onderwerpen uit de kleuterwereld, zoals taart, muziek en verhuizen. Met prachtige illustraties van Job van Gelder én een gratis werkblad!

Er zit muziek in de pannen op de plank.
Vooral de juspan heeft een super mooie klank.
En dan de deksels op een rijtje in het rek.
Die doen ka-tjá-ka-tja, als ik er tegen tik met mijn bestek.

Bestel het boek

Sinterklaas: kleurplaten, cadeautips en aftelkalenders

Bekijk onze Sinterklaaspagina voor meer inspiratie!

Naar de Sinterklaaspagina