Spelenderwijs leren omgaan met geld? Doe de Cash Quiz!

4 februari 2020

Een mooi aanknopingspunt voor een gesprek in je klas en meer financiële kennis en bewustzijn over geld: daar zorgt de Cash Quiz van Bank voor de klas voor. Leerlingen in groep 6, 7 en 8 kunnen dit interactieve spel met coole filmpjes en vragen voor op het digibord, in de klas spelen. Met een heuse quizmaster op het digibord en een fysiek spel. Uitgeverij Zwijsen ontwikkelde de vragen. 

Gratis gastles tijdens de Week van het geld

Tijdens de Week van het geld (23 t/m 27 maart) geeft een bankmedewerker een gastles met de Cash Quiz. Het fysieke spel brengt hij of zij zelf mee. De gratis les duurt ca. 90 minuten. Dag en tijdstip stemmen jullie samen af. De leerkracht hoeft niks te doen of voor te bereiden. Wil je een gastles aanvragen? Meld je dan nu aan

Zo werkt de Cash Quiz

De gastdocent (of leerkracht) is de quizmaster en speelt de quiz op het digibord. Er hoort ook een fysiek spel bij. De klas speelt in teams tegen elkaar. Het team met de meeste vragen goed, wint. Maar alle kids krijgen een cadeautje. Omdat Bank voor de klas 10 jaar bestaat, is er dit jaar een mooie jubileum Cash Quiz, met rapper Yes-R in de hoofdrol. Na de gastles kan je klas meedoen met onze Sing-a song-challenge en een meet & greet winnen met Yes-R! 

Voorbeeldvraag Cash Quiz 2019

Elvin neemt veel contant geld mee naar de winkel. Tegenwoordig zijn er ook winkels waar je alleen cashless kunt betalen. Wat betekent dit?

A.    Je kunt alleen met munten betalen.
B.    Je kunt alleen digitaal betalen.
C.    Je kunt alleen met cadeaubonnen betalen.

Wat vinden kinderen van de Cash Quiz?

In 2018 deed Bank voor de klas een effectmeting onder basisschoolleerlingen (6,7,8) en leerkrachten. (Wat) steken kinderen op van de Cash Quiz? En: wat vinden leerkrachten van de gastles waarin een bankmedewerker een gastles geeft met de quiz? Een paar cijfers: 

  • Alle kinderen leren van de Cash Quiz: groep 8 start beter, maar de groepen 6 en 7 leren meer. Uitgedrukt in een rapportcijfer: kinderen gaan van een 6,5 naar een 7,4 als het gaat om financiële kennis en bewustzijn over geld. 
  • De meeste kinderen bespreken het onderwerp ‘geld’ ook thuis na de gastles.
  • Het overgrote deel van de ondervraagde groep leerkrachten (60%) vindt financiële educatie van groot belang; 20% heel belangrijk. Ze vinden dat Bank voor de klas hieraan bijdraagt. 
  • Ze geven de Cash Quiz en de gastles een gemiddeld rapportcijfer van 7,7 (meer dan de helft -54%- geeft een 8 voor de aanpak). 
  • Twee derde van de leerkrachten (67%) heeft na de gastles ‘geldzaken’ nabesproken met de kinderen.

Vraag een gratis gastles aan!

bankvoordeklas_jubileum_logo300.pngWil jij een gastdocent ontvangen in jouw klas?

Meld je nu aan

Banken vinden het belangrijk dat kinderen al vroeg leren omgaan met geld. Immers: jong geleerd, is oud gedaan. Kijk voor meer informatie op bankvoordeklas.nl of op weekvanhetgeld.nl van onze partner Wijzer in geldzaken. 

Er zijn nog geen reacties.