Tips voor Nationale Pannenkoekdag!

14 maart 2019

Houd jij ook zo van pannenkoeken? Of heb je pannenkoekenliefhebbers in de klas of thuis? Dan is 22 maart jouw geluksdag, want dan is het namelijk Nationale Pannenkoekdag. Op deze dag bakken kinderen in heel Nederland voor ouderen pannenkoeken. Doet jouw kind of jouw school ook mee? We zetten de leukste tips voor pannenkoeken bakken voor je op een rij.

1. Lees het boek Kit en Kaat bakken pannenkoeken

Kit en Kaat zijn twee vrolijke vriendinnen die gek zijn op bakken. Deze keer beginnen ze een pannenkoekenrestaurant. In het huis van de juf! Spannend, maar ook beetje stout. Een leuke strip voor meiden van 7-9 jaar.  Bekijk hieronder de bladerversie, of het filmpje!

2. Print het recept van Kit en Kaat uit en bak die pannenkoek!

Print hier het recept van Kit en Kaat uit en bak die pannenkoek! Wil je nog meer leuke recepten van Kit en Kaat uitproberen? Bekijk dan hun eigen website: kitenkaat.nl.

kit_kaat_fb-.png

 

3. Combineer pannenkoeken bakken met leren rekenen voor peuters

Wanneer je pannenkoeken gaat bakken met je klas of met je kinderen thuis, maak er dan meteen een rekenopdracht bij voor peuters en kleuters! Tellen is een alledaagse bezigheid. Oefenen is dan ook simpel! Laat kinderen helpen bij het tafeldekken. Stel tijdens het tafeldekken vragen als:

  • Hoeveel borden hebben we nodig?
  • Hoeveel vorken hebben we nodig?
  • Hoeveel lepels liggen er?

Zet ook eens vier bekers op tafel, terwijl er vijf nodig zijn. Vraag dan: hebben we genoeg bekers? Of verdeel de pannenkoek in vier gelijke stukken en laat kinderen de stukken tellen. Wil je meer tips over rekenen met peuters en kleuters? Lees dan dit artikel eens: Peuters en kleuters leren rekenen.  

4. Download gratis werkbladen over bakken voor groep 3

Voor leerkrachten van groep 3 en ouders met kinderen in deze groep: leuke, gratis werkbladen om mee aan de slag te gaan. Download de kleurplaat vol gebakjes, een puzzel over eten en test of jouw kind een zoetekauw is! Wil je kind nog meer leuke spelletjes en werkjes doen? Kijk dan eens bij onze spelletjes voor kinderen in groep 3. Alle spelletjes van Maan roos vis sluiten 100% aan bij wat kinderen leren in de methode Veilig leren lezen op school.  

5. Lees ook de andere boeken van Kit en Kaat en download gratis werkbladen

  • Kit en Kaat en de bruidstaart is een avontuurlijk en grappig boek op AVI M4, speciaal voor meiden van 7-9 jaar. Tante Biet gaat trouwen! Kit en Kaat mogen bruidsmeisjes zijn. Maar er is iets wat ze nog véél liever willen: de bruidstaart maken. Mét gratis, tof werkblad.
  • Kit en Kaat en de taart voor oma is een leuk en vrolijk boek op AVI M4. Oma werkt al 25 jaar in een tehuis. Dat wil ze vieren! Ze vraagt Kit en Kaat om iets te bakken. Die zijn dol op taarten maken. Maar er wonen 150 mensen in het tehuis! Dat is te veel om taart voor te bakken. Wat zullen Kit en Kaat verzinnen? Mét een te gek, gratis werkblad!
  • Kit en Kaat en de verboden bakwedstrijd is een spannend en gezellig boek op AVI M4. Kit en Kaat zijn dol op bakken. Ze willen graag meedoen aan een bakwedstrijd. 'Daar komt niets van in,' zegt Kaats moeder. Gelukkig hebben Kit en Kaat altijd een oplossing, al is het midden in de nacht. Maar winnen ze de wedstrijd ook? Ook bij dit boek zit een tof, gratis werkblad!

 

Headerafbeelding door Monika Grabkowska, Unsplash

Er zijn nog geen reacties.