Voorlezen daagt kinderen uit: lees je kind dus voor!

2 januari 2020

voorlezen-boeken-tips-thumbnailpngVoorlezen daagt uit om zelf te gaan lezen én het is gezellig. Met voorlezen prikkel je de fantasie van kinderen en zorg je voor leesbevordering. Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2020 (van 22 januari t/m 1 februari 2020) krijgt voorlezen in de klas én thuis extra aandacht. We zetten vijf mooie boeken op een rijtje die erg geschikt zijn om voor te lezen of om samen met kinderen te lezen. 

1. Muziek in de pannen

'Er zit muziek in de pannen op de plank. Vooral de jus-pan heeft een supermooie klank!' Dit boek van Gouden Griffel-winnaar Bette Westera staat vol gedichten, rijmpjes en grapjes over onderwerpen uit de kleuterwereld, zoals taart, muziek en verhuizen. Leuk om voor te lezen.

Bestel Muziek in de pannen hier

2. Waar is de kaas?

Beginnende lezers zijn de meest gemotiveerde lezers die je je maar kunt voorstellen. Ze willen heel graag oefenen, maar woorden op AVI-niveau Start zijn vaak nog iets te moeilijk. Speciaal voor deze kinderen zijn er de Leren lezen zoekboeken. Waar is kaas? Is één van de zes nieuwe boeken. Er zitten woorden verstopt die net iets eenvoudiger zijn dan AVI-niveau Start. Leuk om samen te lezen en er zit een gratis app bij met een voorleesverhaal.

Bestel het boek hier

3. Een boek vol taart

‘Vos is jarig en wil graag taart. Hij schrijft een brief naar kip. Kip wil jij taart bakken? Dat kan jij heel goed! Haas wil de brief wel brengen. Zal er taart zijn op het feest van vos?’ Een leuk, kleurrijk boek uit de serie Kleuters Samenleesboeken. De linkerpagina’s in dit boek zijn de voorleespagina’s, die de ervaren lezer leest. De rechterpagina’s leest de kleuter zelf. Zo lees je om de beurt een stukje en geniet je samen van het verhaal.

Bekijk Een boek vol taart in onze webshop

4. Het slaapfeest

Het slaapfeest gaat over jarig zijn, feest vieren en de vriendschap tussen Lot en haar vriend Jip. Lot wordt zeven jaar. Ze geeft een slaapfeest.In de boomhut! ‘Kom je ook, Jip?’ Maar Jip kijkt niet blij. En hij doet raar. Wat is er toch met hem? Hij zal toch wel komen? Een gezellig verhaal om voor te lezen aan kinderen die in groep 3 zitten.

Bestel het boek hier

5. Kit en Kaat bakken stiekem voor de koning

Kaat loopt op te scheppen. ‘Kit en ik bakken voor de koning,’ zegt ze. Maar Sjoerd, uit hun klas, gelooft dat niet. ‘Bewijs het maar,’ zegt hij. Dat is wel een probleem. Lukt het Kit en Kaat om voor de koning te bakken? Lees samen dit spannende toneelleesboek (AVI M4) voor. Wie speelt zijn rol het best? Wie kan er grappige stemmetjes doen? Lezen was nog nooit zo leuk! 

Bestel het boek hier

Er zijn nog geen reacties.