Voorlezen daagt kinderen uit: lees je kind dus voor!

30 januari 2019

Voorlezen daagt uit om zelf te gaan lezen én het is gezellig. Met voorlezen prikkel je de fantasie van kinderen en zorg je voor leesbevordering. Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2019 (van 23 januari t/m 2 februari 2019) krijgt voorlezen in de klas én thuis extra aandacht. We zetten vijf mooie boeken op een rijtje die erg geschikt zijn om voor te lezen of om samen met kinderen te lezen. 

1. Muziek in de pannen

'Er zit muziek in de pannen op de plank. Vooral de jus-pan heeft een supermooie klank!' Dit boek van Gouden Griffel-winnaar Bette Westera staat vol gedichten, rijmpjes en grapjes over onderwerpen uit de kleuterwereld, zoals taart, muziek en verhuizen. Leuk om voor te lezen.

Bestel Muziek in de pannen hier

2. Sam Schoffel en de zaak van de schildpad

‘Schoffel is de naam, Sam Schoffel. Ik vind dingen terug.  En ik vang boeven. Want ik ben een meester-speurder.’ Dit spannende toneelleesboek over meester-speurder Sam Schoffel is leuk om voor te lezen, maar ook om samen te lezen met je kinderen of leerlingen. Het boek hoort bij de serie AVI-lezen met Paul van Loon. Beluister hier ook het lied dat bij het boek is gemaakt.

Bestel het boek hier

3. Een boek vol taart

‘Vos is jarig en wil graag taart. Hij schrijft een brief naar kip. Kip wil jij taart bakken? Dat kan jij heel goed! Haas wil de brief wel brengen. Zal er taart zijn op het feest van vos?’ Een leuk, kleurrijk boek uit de serie Kleuters Samenleesboeken. De linkerpagina’s in dit boek zijn de voorleespagina’s, die de ervaren lezer leest. De rechterpagina’s leest de kleuter zelf. Zo lees je om de beurt een stukje en geniet je samen van het verhaal.

Je koopt een boek vol taart in onze webshop

4. Vloggers in danger!

Ook oudere kinderen vinden het soms fijn om samen met hun ouders een boek te lezen. Vloggers in danger! is een Engelstalig samenleesboek voor kinderen in groep 7 of 8. Het boek gaat over vloggers Tom en Tess. Ze zijn aan het filmen in het bos. De vrienden denken alleen te zijn, maar waar komt dat vreemde geluid vandaan? Kleurrijk vormgegeven boek inclusief woordenlijst die hulp biedt bij het lezen in het Engels! 

Je vindt Vloggers in danger in onze webshop

5. Het grote Leentje en Beentje voorleesboek

In dit gezellige boek staan prachtige voorleesverhalen over Leentje en Beentje en hun vriendjes Bazige Bert, Rillende Rietje, Nieuwsgierige Aagje en Lange Henkie. Het is een feest om dit boek aan kleuters voor te lezen. De auteur Rindert Kromhout weet als geen ander bekende kleuterthema's in herkenbare en grappige verhalen tot leven te brengen. Illustrator Jan Jutte brengt de avonturen van Leentje en Beentje op onvergetelijke wijze in beeld.

Je vindt het voorleesboek hier

Meer boeken om samen te lezen

Er zijn nog geen reacties.