Ik eet het beter: kinderen leren over gezonde tussendoortjes in de Week van de Pauzehap

week-van-de-pauzehap-thumbnailpngVan 7 t/m 11 oktober vond de Week van de Pauzehap plaats: een week waarin maar liefst 200.000 bovenbouwleerlingen stilstonden bij de eigenschappen van een gezond tussendoortje. Zo ook op OBS Anne Frank te Utrecht, waar leerlingen onder begeleiding van toprolstoeltennister Diede de Groot en chefkok Erik te Veldhuis aan de slag gingen met hun eigen gezonde pauzehap!

Een gezond tussendoortje

De ochtend begon met een rondvraag. Want wat weten kinderen eigenlijk al over gezonde tussendoortjes? Waarom eten we bijvoorbeeld een pauzehap? Hoe groot mag een tussendoortje zijn? En hoe belangrijk is het om te variëren? Diede vertelde over haar werk als rolstoeltennisspeelster. Als topsporter heb je immers veel energie nodig om te kunnen presteren en goed en gezond eten helpt daarbij. Tot slot nam Erik de kinderen mee naar de keuken. Met verse ingrediënten zoals meloen en banaan knutselden zij samen binnen een handomdraai een gezonde fruitige pauzehap in elkaar!

Week van de Pauzehap

Over de Week van de Pauzehap

De Week van de Pauzehap is onderdeel van ‘Ik eet het beter’: een educatief lesprogramma waarbij kinderen van groep 5 t/m 8 kennismaken met gezonde keuzes op het gebied van gezond eten, bewegen en ontspannen. Het lesmateriaal, ontwikkeld in samenwerking met het Voedingscentrum, NOC*NSF en Albert Heijn, bestaat uit verschillende elementen waar de docent gebruik van kan maken. Zo ontvangt iedere groep een boodschappenpakket, kunnen de kinderen aan de slag met kleurrijke werkbladen voor thuis, zijn er diverse online materialen beschikbaar en kan er meegedaan worden aan de Pauze Spelen.

Inschrijven ‘Ik eet het beter’

Ook meedoen met ‘Ik eet het beter’? Schrijf je groep dan nu alvast in voor de lesprogramma’s van maart 2020. Inschrijving staat open voor basisschoolgroepen 5 tot en met 8. De lesmaterialen zijn gratis. Slechts de handling- en verzendkosten van de gedrukte materialen worden in rekening gebracht. 

Meer lezen en inschrijven

Week van de Pauzehap
Reacties (0)

Geef een reactie

Jouw email wordt niet gepubliceerd.