Tijdreizen in boeken: de Kinderboekenweek 2020!

Nog even en het is zover. Dan begint het grootste en leukste kinderboekenfeest van Nederland: de Kinderboekweek! Van 30 september t/m 11 oktober staat alles in het teken van kinderboeken over geschiedenis. Want dit jaar is het thema: En toen? en daarmee gaan we terug in de tijd. Mooie en spannende verhalen brengen het verleden tot leven. Stap ook in de tijdmachine en laat je verrassen tijdens de Kinderboekenweek 2020.

logo-kinderboekenweek.png

Voor iedere groep en op elk leesniveau op de basisschool is er een goed boek te vinden waarin de wereld van vroeger tastbaar wordt. We zetten alvast een top 5 op een rijtje. Leuk om samen met je leerlingen te bekijken of om thuis verder te lezen.

 

1: Ridderverhalen voor beginnende lezers: Vandaag ben ik ridder!

omslag-ridder.pngVandaag ben ik ridder! is één van de kerntitels van de Kinderboekenweek. In deze lekker dikke verhalenbundel op AVI E3 staan meer dan 30 verhalen over ridders. Over de hete helm van ridder Kees. Over ridder Flip die altijd de beste wil zijn. En over ridder Bas die een plas moet. En dat is niet makkelijk, met een harnas aan!

Bestel meteen


2: Spectaculaire AVI-strip over de Vikingtijd

omslag-roar.pngAvonturenstrip Roar op AVI E5  is spannend, humoristisch en lekker toegankelijk. Vikingjongen Roar beschikt over een geheime magische kracht: hij kan veranderen in een grote, sterke ijsbeer! De excentrieke medicijnvrouw Katula helpt hem om deze kracht te beheersen. Om telkens opnieuw te lezen en nieuwe dingen in te ontdekken. Wist je bovendien dat strips lezen heel goed is voor het vergroten van de woordenschat?

Bestel meteen


3: Lees en ontdek: alles over dieren van vroeger en nu

omslag-opavis.pngDe opa van de opa van je vis is een aantrekkelijk boek vol weetjes over dieren voor kinderen die leren lezen. Het AVI niveau loop op van AVI Start tot M3. Zo groeit het boek met de lezer mee en lees je vanzelf steeds meer. Lees alles over dieren van lang geleden en over dieren van nu. Dan ontdek je vanzelf waar de opa van de opa van de vis is.

Bestel meteen


4: Leukste geschiedenisboek dat er is: Doe mij nog maar een mop!

omslag-mop.pngZit er humor in geschiedenis? Jazeker! In dit historische leuke moppenboek op AVI E6 kun je grinniken om grappen over Napoleon, lachen om een schoolklas in de oertijd en schateren om ludieke Grieken en rare Romeinen!

Bestel meteen


5: Duik in de tijd van … Een echte held!

omslag-held.pngDuik in het leven van Splinter en Friede in 1068. Ze hebben niet veel te kiezen. Splinter moet dapper zijn, net als zijn vader. En Friede moet borduren, net als haar moeder. Maar wat als ze zelf andere dingen willen? Een spannend en grappig verhaal van Suzanne Wouda, bekend van historische romans en haar bekroonde kinderboek Sabel. Maakt deel uit van de nieuwe historische reeks Duik in de tijd van.

Bestel meteen

 

 


Bonustip: Op reis in de tijd (speciaal voor dyslectische lezers!)

op_reis_in_de_tijd_klein.pngSpeciaal voor de serie Zoeklicht dyslexie schreef Arend van Dam (bekend van de bestseller Lang geleden én schrijver van het kinderboekenweekgeschenk 2020) het boek ‘Op reis in de tijd’ op AVI M4 niveau. Als er bij Luna en Ties thuis een nieuw fornuis wordt bezorgd, houden ze een grote doos over. Luna maakt er een paleis van. En via dat paleis reist ze samen met Ties door de tijd! Een lekker toegankelijk boek voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Bestel meteen

Reacties (0)

Geef een reactie

Jouw email wordt niet gepubliceerd.