Veelgestelde vragen De Zevensprong

Kijk bij onze veelgestelde vragen hieronder of neem direct contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur, per mail of telefonisch op 013 583 88 88.

Veelgestelde vragen over inloggen

Wat is het webadres (de url) van de cursus Zevensprong?

Het webadres van de cursus Zevensprong is: www.cursuszevensprong.nl

Hoe maak ik een account aan? 

Als ouder maak je bij het bestellen een account aan waar je een wachtwoord op moet geven. Vervolgens kan je met je emailadres en dit wachtwoord inloggen in de oudermanager.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt, wat moet ik doen?

Als je het wachtwoord kwijt of vergeten bent, kan je op het inlogscherm van de oudermanager klikken op 'Wachtwoord vergeten?' Daar vul je dan het emailadres in waarmee jij je geregistreerd hebt tijdens de bestelling. Je ontvangt dan een mail met een link waarmee je jouw wachtwoord kunt wijzigen. 
Wanneer de mail niet verschijnt, kan het zijn dat de mail terecht is gekomen in de spam-folder.
 

Waar vind ik de inloggegevens van mijn kind?

Via de oudermanager kan je de gegevens van de licenties opvragen en beheren. Door in te loggen in de oudermanager en vervolgens naar 'Gegevens' te gaan, krijg je een overzicht van alle licenties. De accountnaam is de naam waarmee een kind moet inloggen in de leeromgeving, bijvoorbeeld 'account270879'.
Het wachtwoord van een licentie kan hier ook gewijzigd worden door op het pen-icoontje te klikken. Je krijgt dan de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord in te vullen.
 

Het lukt me niet om in te loggen, wat nu?

Als het niet lukt om in te loggen, kan dat een aantal oorzaken hebben:

  • Je gebruikersnaam is onjuist; gebruik je emailadres om in te loggen.
  • Het wachtwoord is onjuist. Controleer of je de juiste gegevens gebruikt. Let op hoofdletters en kleine letters. Weet je jouw wachtwoord niet meer, dan kan je jouw wachtwoord wijzigen via 'Wachtwoord vergeten?' 

Veelgestelde vragen over het spel

Wat heb ik nodig om De Zevensprong te kunnen gebruiken?

Devices

Platforms

Browsers

Desktop*, Laptop**

Windows 8.1,
Windows10

MS Edge,
Internet Explorer 11,
Chrome (laatste versie),
Firefox (laatste versie)
 

IPad Air, iPad Air2

iOS 10 of hoger

Safari (laatste versie),
Chrome (laatste versie),
Firefox (laatste versie)

Samsung TAB S,
Samsung TAB S2

Android 6 of hoger

Chrome (laatste versie)
Firefox (laatste versie)

MacBook/iMac**

MacOS/OS X 10.4
of hoger

Chrome (laatste versie),
Firefox (laatste versie),
Safari (laatste versie)

* met toetsenbord en muis

** met toetsenbord en muis of touchscreen

De Zevensprong speel je een half uur per dag. Krijgt mijn kind vanzelf te zien wanneer hij klaar is?

Ja. Het spel is zo opgebouwd dat je kind 5 dagen in de week, een half uur per dag kan spelen. Dag 5 is een herhalingsdag, waar spellen uit de week terugkomen. Elke dag doorloopt je kind één level. Dat wil zeggen, door aan de wegwijzer te ‘draaien’ loopt Frans 1x helemaal het speelbord af. Aan het eind van het speelbord krijgt je kind de melding dat hij klaar is met dit level.

Kan mijn kind ook langer dan een half uur per dag spelen?

Ja. Aan het eind van het speelbord krijgt je kind de melding dat hij het level van die dag heeft uitgespeeld. Hij kan er dan nog voor kiezen om zijn score voor die dag te verbeteren door terug te lopen op het bord. Ook heeft je kind de mogelijkheid om meerdere levels per dag te spelen. Let wel op dat je kind niet te lang achter elkaar op de computer bezig is. 

Mijn kind weet niet wat hij moet doen op het speelbord. Hoe werkt het?

Met de knop rechts onderin beeld, ‘Draaien’, draait je kind de armen van de wegwijzer midden in beeld. Als de armen weer stilstaan, staat daar hoeveel stappen Frans op het speelbord kan zetten. Boven Frans op het speelbord verschijnt nu de vraag ‘Bonus inzetten?’. Zet een bonus in, of klik op ‘Lopen’ rechts onderin beeld. De armen van de wegwijzer kunnen ook een ‘joker’ aangeven. Bij een joker kan je kind kiezen hoeveel stappen er gezet worden. 

Ik zie dat er bonussen en jokers in het spel zitten. Kan mijn kind daarmee leesoefeningen overslaan?

Nee. Bonussen en jokers geven je kind meer vrijheid om te kiezen waar hij naartoe gaat op het speelbord. Maar de leesoefeningen, die zo belangrijk zijn voor het verbeteren van het leesniveau, kunnen nooit worden overgeslagen.

Mijn kind heeft een level uitgespeeld en wil nu zijn score op dat level verbeteren. Hoe moet dat?

Aan het eind van het speelbord krijgt je kind de keuze om zijn score te verbeteren door terug te lopen op dit bord, of het level af te sluiten. Wanneer je het level hebt afgesloten, kun je ook vanuit het hoofdscherm weer naar het betreffende level terug gaan om je score te verbeteren. Er zijn twee manieren om terug te lopen op het bord: door aan de wegwijzer te draaien, of door een van de vakjes op het bord aan te klikken. Als je eenmaal gedraaid hebt, kun je niet meer op de vakjes klikken.

Ik vind het niveau van de spellen te moeilijk, wat kan ik doen?

Als je (kind) het niveau van de spellen te moeilijk vindt, ga dan het spel spelen op het huidige leesniveau. Dus niet het aanbevolen niveau hoger. Is je leesniveau E4, speel dan de spellen van niveau M5 telkens twee maal: 1x om te oefenen en 1x om hogere scores te halen!