Veelgestelde vragen Zwijsen Software Manager

Kijk bij onze veelgestelde vragen hieronder of neem direct contact met de helpdesk op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur, per mail of telefonisch op 013 583 88 88.

 

Zwijsen Software Manager

Bij mijn cd-romsoftware hoort de Zwijsen Software Manager. Waar vind ik die?

Is de Software Manager nodig bij je Zwijsensoftware? Download dan hieronder de Software Manager die past bij je besturingssysteem.

Voor MS Windows

Zwijsen Software Manager (ZSM 1.1.12.zip)

Gebruikershandleiding en technische handleiding (pdf)

Update voor Windows Vista en Windows 7

Leerlingmenu setup Vista (zip)

Instructies voor ZSM onder Vista en Windows 7 (pdf)

Je werkt met een Linux server?

Als je werkt met een Linuxserver waarop je de database van de ZSM wilt plaatsen, kiest u voor onderstaande installer. De installer installeert de Zwijsen Software Manager inclusief het Zwijsen Leerlingmenu. Je krijgt binnen deze installer de keus of je de ZSM met of zonder database wilt installeren. Pak het bestand ZSM-Linux 1.1.12.zip uit en start hierna setupzsm.exe om het programma te installeren.

ZSM linux (zip)

ZSM Leerlingmenu

Leerlingmenu.hta (hta)

Leerlingmenu plaatjesoverzicht (pdf)

 

 

Ik kan geen instellingen maken bij een leerling. Het betreffende tabblad ontbreekt.

Dit wordt vermoedelijk veroorzaakt door een corrupt data bestand. Stuur de map “Dat” gecomprimeerd op naar software@zwijsen.nl. De map vind je in de map “Zwijsen Data” op de school server. We zullen dan proberen het bestand te herstellen.

Bij het opvragen van de leerlingeneigenschappen verschijnen volgende meldingen: Couldn't load junction-file. Either the file does not exist, of the file is corrupt.; Sev=1; Fac=0x0; Code=0x4005

Een leerling heeft een woord getypt met letters die niet door het programma worden herkend.
Stuur de map “Dat” gecomprimeerd op naar software@zwijsen.nl. De map vind je in de map “Zwijsen Data” op de school server. We zullen dan proberen het bestand te herstellen.

We stappen over op Windows 8 of 10, is de Zwijsen software manager daarvoor geschikt?

Nee, de Zwijsen software manager zal niet werken op een systeem vanaf Window 8.

We stappen over op Windows 7. Kan ik dan nog gebruik maken van de huidige Zwijsen Software Manager database?

De Zwijsen software manager werkt alleen op Windows 7 32-bits. Wanneer u overstapt van bijvoorbeeld Windows XP naar Windows 7, dan worden de leerlinginstellingen en resultaten niet meer ingelezen uit de Zwijsen Software Manager (ZSM) database. Ons advies is daarom om bij een overstap naar Windows 7 met een ‘schone lei’ te beginnen: dus herinstallatie van de ZSM en alle aan de ZSM gekoppelde Zwijsen software en opnieuw importeren van de leerlingen.

Mocht het beginnen met een ‘schone lei’ voor uw school geen optie zijn dan dient u het volgende te doen. In de database wordt voor elke leerling een ‘data’-map aangemaakt. Bijvoorbeeld ‘data.2F’. Deze map-naam bevat een punt. Onder Windows 7 wordt door deze punt de map-naam niet herkend en daarmee de resultaten van die leerling niet ingelezen. Voor het hergebruiken van deze oude resultaten dient u de punt in de map-naam weg te halen.

Verdwijnen de leerlingdata bij deïnstallatie van de ZSM?

Nee, alle leerlingdata blijven bestaan na deïnstallatie. Dus mocht u de ZSM opnieuw willen installeren en gebruik willen maken van dezelfde data, dan kan dat. U kiest dan bij de nieuwe installatie voor dezelfde datadirectory als bij de installatie van de eerdere versie. Wilt u de leerlingdata wél verwijderen, dan dient u dit na deïnstallatie van de ZSM nog handmatig te doen. U gaat dan bijvoorbeeld via de Verkenner naar de directory waarin de ZSM zijn data opslaat en verwijdert alle bestanden en mappen die u daar aantreft.