Hoe werkt De Zevensprong

De Zevensprong is een leesbevorderingsgame. Het spel is zo opgebouwd dat je kind 5 dagen in de week, een half uur per dag kan spelen. Dag 5 is een herhalingsdag, waar spellen uit de week terugkomen. Elke dag doorloopt je kind één level.

De Zevensprong is zo gemaakt dat je kind door 12 weken lang elke schooldag een half uur te spelen het spel kan uitspelen.
Wanneer de leerkracht aangeeft dat je kind een AVI niveau vooruit is gegaan, kan hij het spel nog een keer spelen, met nieuwe spellen op het hogere niveau!

Voor wie is De Zevensprong?

De Zevensprong is voor iedereen die kan lezen op niveau E4. Je kind kan via de gratis proefles de game eerst uitproberen. Als ouder ontvang je een wekelijkse rapportage per e-mail en kun je inloggen in de oudermodule. De Zevensprong is geschikt is voor kinderen die: 

  • liever buiten spelen dan een boek pakken
  • moeite hebben met lezen door dyslexie of andere leesproblemen
  • lezen leuk vinden
  • graag games spelen
  • thuis willen oefenen met lezen

Sluit De Zevensprong aan bij elke leesmethode op school?

Ja! Elk kind dat leest op minimaal AVI E4 kan beter leren lezen door te oefenen met De Zevensprong. De Zevensprong ondersteunt de ontwikkeling van je kind. De game is niet speciaal verbonden met één specifieke leesmethode die op school wordt gebruikt, maar sluit naadloos aan op de inhoud en eisen van de Cito-leestoetsen.

Wat leert een kind via De Zevensprong?

Als ervaren lezers beseffen we vaak niet meer hoe lastig onze taal kan zijn. We lezen namelijk veel op automatisme. Eenvoudige woorden als ‘beker’ en ‘bevel’ zijn voor ons heel eenvoudig. Maar voor kinderen die het lezen nog niet volledig onder de knie hebben, kunnen het juist heel onneembare hordes zijn. Want hoe weet je dat je in het woord ‘beker’ de eerste lettergreep uitspreekt als BEE, en in ‘bevel’  juist als BU? En hoe weet je dat je in een woord als ‘politie’ de eerste O moet uitspreken als OO, de I als een IE en dat je -TIE uitspreekt als ‘TSIE’? Dit noemen wij ‘leesmoeilijkheden’ in onze taal. 

In De Zevensprong wordt telkens een leesmoeilijkheid centraal gesteld en daar laten wij kinderen via de games veel mee oefenen. In de opdrachten van de game zijn de belangrijkste leesmoeilijkheden verwerkt. Deze komen steeds terug, worden herhaald, geoefend en nog vaker geoefend. Daardoor zullen kinderen uiteindelijk de woorden ook op automatisme gaan lezen. Daarnaast lezen kinderen de opdrachten, de verhaalfragmenten, de stripverhalen, de meeleesstukjes en de ondertitels in de animaties.

Samen levert die een schat aan oefening op, vaak zonder dat kinderen beseffen dat ze lezen aan het oefenen zijn. Want alle oefeningen zijn tegelijkertijd leuke games, waarmee kinderen muntjes en stickers verzamelen.

Welke resultaten kan mijn kind boeken met De Zevensprong?

Als een kind 1 keer De Zevensprong heeft uitgespeeld (dus 12 weken heeft gespeeld), kan hij een AVI-niveau vooruit zijn gegaan. De hoeveelheid oefening die hij heeft gekregen in die 12 weken, kun je vergelijken met:

  • 20 uur bijles of
  • 30 keer oefenen met een woordenschatprogramma of
  • 10 boeken lezen. 

Begin je de game op AVI-niveau M5 dan kun je de game daarna nog op de niveaus E5 en M6 spelen. Dat is in totaal 36 weken game-plezier!

Wat heb ik nodig om De Zevensprong te kunnen gebruiken?

Devices

Platforms

Browsers

Desktop*, Laptop**

Windows 8.1,
Windows10

MS Edge,
Internet Explorer 11,
Chrome (laatste versie),
Firefox (laatste versie)
 

IPad Air, iPad Air2

iOS 10 of hoger

Safari (laatste versie),
Chrome (laatste versie),
Firefox (laatste versie)

Samsung TAB S,
Samsung TAB S2

Android 6 of hoger

Chrome (laatste versie)
Firefox (laatste versie)

MacBook/iMac**

MacOS/OS X 10.4
of hoger

Chrome (laatste versie),
Firefox (laatste versie),
Safari (laatste versie)

* met toetsenbord en muis

** met toetsenbord en muis of touchscreen

 

Nog niet overtuigd? Laat je kind GRATIS de proefles doen! (Deze is op het instapniveau van de game, AVI E4.)

motorfiets.gif