Invoering

Ga je werken met Estafette editie 2? Uit onderzoek blijkt dat een goede implementatie veel bijdraagt aan het succes van een methode. Dus bereid je goed voor en haal het beste uit Estafette!

Starttrainingen

Je hebt voor Estafette de keuze uit 2 soorten starttrainingen:

1) Starttraining op jouw school

De starttraining op school volg je samen met leerkrachten van jouw school. Deze persoonlijke en interactieve training wordt verzorgd door een methodespecialist van Zwijsen Plus. De kosten bedragen € 850,- voor 3 uur training.

Voor afspraken op stichtingsniveau kun je contact opnemen met Vincent Lammers (accountmanager stichtingen), v.lammers@zwijsen.nl of 013-583 88 76.

2) Implementatietraject door scholingspartners

Geef je de voorkeur aan een implementatietraject? Neem dan rechtstreeks contact op met een van onze erkende scholingspartners.

Begeleiding op maat

Werk je al wat langer met onze methode en ben je op zoek naar een verdiepingsslag? Of wil je nieuwe leerkrachten op weg helpen met de methode? Kies dan voor begeleiding op maat. De methodespecialisten van Zwijsen Plus helpen je graag verder! Zij bespreken met jou heel specifiek de behoeften van de school. De vragen vanuit een team of directie zijn leidend, maar hebben altijd betrekking op een beter gebruik van de Zwijsen-methode. Op basis hiervan bepalen we de duur en kosten van dit bezoek.

Tarief: 1 uur € 300,-, 1,5 uur € 400,- en 2 uur € 500,-. Dit is inclusief voorbereiding en reistijd.

Meer informatie of meteen een afspraak maken?

Tips van leerkrachten

Wij hebben regelmatig contact met leerkrachten die werken met Estafette. Een aantal leuke tips hebben we voor je op een rijtje gezet:

'Ik laat regelmatig een leerling letterlijk op mijn stoel zitten. Deze leerling laat twee of drie klasgenootjes op de virtuele leesstoel van de Leerkrachtassistent plaatsnemen en geeft hen leesbeurten. De leerling die op mijn stoel zit moet mijn rol aannemen en dus reageren op foutjes. Dit doe ik ook bij het woorden flitsen. Ik begin met voor-koor-door en zet dan een van mijn leerlingen voor de klas. De leerlingen hebben dan de woorden allemaal al een keer gezien en dan kan het tempo al snel omhoog.'

'Lezen doe je in principe alleen, maar door ze af en toe samen te zetten bevorder ik de interactie tussen de kinderen. De serie Toneellezen van Zwijsen is daar heel geschikt voor. Het zijn verhalen voor twee lezers waarbij ieder kind zijn eigen rol heeft. Heel handig voor het samenlezen dus!'

Liesbeth Brekelmans en Katelijne Claes, de Vuurvlinder in Geertruidenberg

'We zijn erg gecharmeerd van de differentiemogelijkheden in Estafette, maar kiezen er bewust voor om in groep 4 nog niet te differentiëren. De ongedifferentieerde aanpak die we hanteren in groep 3 zetten we in groep 4 voort. Wij merken dat kinderen in groep 4 echt nog instructie nodig hebben en willen de zwakke lezers nog niet losmaken van de rest.'

Annemiek Ketelaars, De Regenboog in Boekel

'Onze les Estafette swingt de pan uit! Samen met de leerlingen rappen we een serie woorden die een voor een op het digibord verschijnen. Dit woordflitsen is een van onze favoriete oefeningen. Het rappen hebben we zelf bedacht. Kijk dit filmpje maar!'

Marjolein Tros, Dommeldalschool in Geldrop

'Terwijl het ene kind de woordrijen leest, houdt de ander de tijd bij met een zandloper. Als ze dit steeds vaker doen, merken ze dat het sneller gaat en dat stimuleert hen. Bovendien mogen ze daarna het verhaaltje oefenen dat eronder staat. Ze vinden het leuk om dit daarna voor te lezen aan hun klasgenoten. Hierbij gebruik ik de leesstoel uit de Leerkrachtassistent. Degene die voorleest, krijgt applaus en dat vinden de kinderen prachtig.' 

Hanny Gijsel, leerkracht op basisschool Roald Dahl in Sint Michielsgestel

Referentiescholen

Ruim 2500 scholen gebruiken Estafette 2. Vind je het prettig om eens te praten met een andere school die Estafette gebruikt? Onze referentiescholen staan je graag te woord.

Op de hoogte blijven

  • Schrijf je in voor het Zwijsen Schooljournaal en ontvang elke maand inspirerend nieuws over het onderwijs, methodenieuws over Estafette en andere methoden van Zwijsen (je kunt zelf aangeven wat je wilt ontvangen).
  • Er is ook een speciale nieuwsbrief voor Estafette 3. Zo blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen!

Onze erkende scholingspartners