Training bij Estafette editie 3

Ga je voor het eerst werken met Estafette óf werk je juist al langer met Estafette en ben je op zoek naar een extra verdiepingsslag? Bekijk dan ons trainingsaanbod om zo het beste uit het lesmateriaal te halen.

Trainingen

Met een praktijkgerichte training van Zwijsen haal je het beste uit je educatief materiaal! Je hebt voor Estafette de keuze uit verschillende soorten trainingen, gevalideerd voor het Lerarenportfolio.

1) Trainingspakket

Begin je het schooljaar voor het eerst met Estafette? Kies dan voor het trainingspakket. Met dit trainingspakket krijg je:

 • Een e-learning
 • Een training aan het begin van het schooljaar voor een optimale start (duur: 2 uur)
 • Een gepersonaliseerde vervolgtraining gedurende het schooljaar voor al je gebruikersvragen en meer diepgang (duur: 2 uur). 
  De inhoud van deze training bepaal je helemaal zelf. Je kunt een onderwerp aandragen of de training opbouwen uit de diverse verdiepende modules

Dit trainingspakket volg je samen met je collega’s van groep 4 t/m 8 en natuurlijk zijn ook IB-ers welkom. Deze persoonlijke en interactieve training wordt verzorgd door een methodespecialist van Zwijsen Plus. De e-learning is te bekijken op je eigen tempo, zowel op school als thuis en wanneer het jouw het beste uitkomt. De kosten voor het hele trainingspakket bedragen €995,- (inclusief reis- en voorbereidingskosten en BTW).

Voor afspraken op stichtingsniveau kun je contact opnemen met Vincent Lammers (Key Accountmanager Stichtingen), v.lammers@zwijsen.nl of 013-583 88 76.

Meer informatie of meteen een afspraak maken?

 2) E-learning: Starten met Estafette

Begin je als leerkracht met een nieuwe methode óf val je in voor een andere leerkracht? Volg onze e-learning en zorg voor een goede start met deze methode. De e-learning volg je zelfstandig op een computer, tablet of laptop, waar en wanneer het je het beste uitkomt. Deze online training duurt twee uur in totaal. Wil je op een later moment iets terugkijken? Dat kan. De e-learning heb je het gehele schooljaar tot je beschikking.

Lees meer over de e-learning

3) Training

Kies je liever niet voor een pakket, maar wil je wel vragen stellen over de methode, meer informatie rondom een specifiek onderwerp of juist een extra verdiepingsslag maken wanneer je al langer met een methode werkt? Dat kan met een losse training. Een training duurt 2 uur en wordt verzorgd door de methodespecialisten van Zwijsen. De inhoud van deze interactieve training bepaal je helemaal zelf. Je kunt namelijk zelf een onderwerp aandragen of de training opbouwen uit de diverse verdiepende modules die Zwijsen aanbiedt. Neem contact met ons op om je wensen en behoeften te bespreken. We helpen je graag verder.
De kosten voor een training zijn €600,-. (inclusief reis- en voorbereidingskosten en BTW)

Meer informatie of meteen een afspraak maken?
 

Keuzemodules

Bij Estafette kun je je eigen training samenstellen. Je hebt de keuze uit zes verdiepende modules:

 1. Leesbegrip: Close Reading, leerkrachtvaardigheden en werkvormen (45 min.)
 2. Wat is AVI eigenlijk? (20 min.)
 3. Estafette editie 3 in groep 7 en 8 (45 min.)
 4. De software van Estafette editie 3 - Met iedere klik wijzer! (30 min.)
 5. ‘Aan de slag met boeken’ (45 min.)
 6. Spelend en bewegend leren: ook bij lezen? (45 min.)

Wat je leert per module, lees je hieronder.

1) Leesbegrip: Close Reading, leerkrachtvaardigheden en werkvormen (45 min.)

Leesbegrip is in Estafette geïnspireerd op Close Reading. Een term die je steeds vaker tegenkomt. Maar wat is dat nu precies en hoe vertaal je dat naar de praktijk? Welke rol speelt modelen hierbij? Kun je dat ook inzetten bij technisch lezen? In deze module geven we je handige tips en tricks voor een geïntegreerd leesonderwijs. Ook ontdek je wanneer en hoe je wisbordjes kunt inzetten tijdens het voortgezet lezen. Laat je inspireren! 

2) Wat is AVI eigenlijk? (20 min.)

Wat is AVI en wat is het niet? In deze module willen we deelnemers bewustmaken van het verschil tussen wat wij, als ervaren lezers, intuïtief (denken te) weten over hetgeen een tekst moeilijker maakt en datgene wat AVI meeneemt in de bepaling van moeilijkheid van een tekst. Dat doen we aan de hand van verschillende tekstfragmenten en opdrachten.  

3) Estafette editie 3 in groep 7 en 8 (45 min.)

In Estafette voor groep 7 en 8 verschuift het zwaartepunt van technisch lezen naar leesbegrip, studerend lezen en studievaardigheden. Er is veel interactie en kinderen gaan actief aan de slag in leeswerkboeken. Maar hoe pak je zo'n les in de bovenbouw nu aan? Tijdens deze module doorlopen we een volledige (basis)les en bekijken we de splinternieuwe materialen.

4) De software van Estafette editie 3 - Met iedere klik wijzer! (30 min.)

Fijn, die methodesoftware voor leerkrachten en leerlingen. Ter ondersteuning of juist als extra uitdaging. Maar hoe weet je of je alles eruit haalt? Loop samen met onze methodespecialist stapsgewijs door de software, leer allerlei handigheidjes en ontdek waar de pareltjes zich bevinden bij de leerkracht- en oefensoftware. 

5) ‘Aan de slag met boeken’ (45 min.)

Er zijn boeken voor lezers, voor doeners, voor dichters, moppentappers en zwijmelaars… Boeken voor iedereen! Maar hoe krijg je al jouw leerlingen verslaafd aan boeken? In deze module maak je kennis met de manieren waarop leesbevordering in Estafette wordt aangeboden. Je gaat aan de slag met een aantal leesbevorderingsactiviteiten die je meteen in de praktijk kunt brengen. Zodat je kinderen aan het lezen krijgt én houdt.

6) Spelend en bewegend leren: ook bij lezen? (45 min.) 

Leesplezier behouden is niet altijd makkelijk als er veel geoefend moet worden voor een goede automatisering. Spelend en bewegend leren biedt dan volop mogelijkheden. Maar hoe pas je deze werkvormen toe en wat zijn de do's en don'ts bij spelend leren lezen? Ontdek het in deze module.

 

Op de hoogte blijven

Onze erkende scholingspartners

Onderstaande trainers kun je ook benaderen voor een training voor Estafette editie 3. Deze trainers zijn geschoold door Uitgeverij Zwijsen.

Op het kaartje hieronder vind je onze erkende scholingspartners. Tip: via het rechthoekje in de rechterbovenhoek van de kaart kun je de kaart op groot formaat bekijken. Het is dan eenvoudiger om te zoeken naar een scholingspartner bij jou in de buurt. 

Erkende scholingspartners Estafette editie 3: