Hoe het werkt

Rekenopdrachten in een functionele, eigentijdse context

In Real Life Rekenen staat het oefenen van de probleemaanpak bij rekenopgaven centraal. In de werkboeken krijgen leerlingen complexe rekenopdrachten aangeboden in een functionele en eigentijdse context. Bijvoorbeeld: Wie gaat er harder, de wereldkampioen sprint op de 100 meter of een auto die in de binnenstad rijdt? Hoeveel MB kost het om een YouTube-filmje op je mobiele telefoon te bekijken? En hoeveel suiker zit er eigenlijk in frisdrank?

Met Real Life Rekenen leren kinderen rekenen met opgaven uit het dagelijks leven. 

Inkijkexemplaar

Bekijk de bladerversie van Real Life Rekenen Exact voor groep 8.

Overzicht materialen

Real Life Rekenen bestaat uit 3 rekenboeken per leerjaar, voor groep 6, groep 7 en groep 8. De reeks is sterk visueel uitgevoerd, met veel foto’s.

In Real Life Rekenen komen verschillende thema's en rekendomeinen aan bod. Als de leerlingen hun rekenboek openslaan is onmiddellijk duidelijk binnen welk vakgebied ze gaan rekenen.

Past bij elke rekenmethode

Real Life Rekenen is methodeonafhankelijk en is op ieder gewenst moment in te zetten in de klas. Leerlingen zullen circa 20 tot 30 minuten werken aan één pagina. Toegang tot een computer is handig, maar niet noodzakelijk. Real Life Rekenen sluit aan bij de referentieniveaus 1F en 1S.

Gratis uitproberen

Ontdek samen met je leerlingen hoe leuk, leerzaam én uitdagend Real Life Rekenen kan zijn. Download hier de gratis materialen en probeer ze uit in je groep.

Download de gratis materialen en probeer ze uit in je groep