Training bij Schatkist editie 3

Ga je voor het eerst werken met Schatkist óf werk je er juist al langer mee en ben je op zoek naar een extra verdiepingsslag? Bekijk dan ons trainingsaanbod om zo het beste uit Schatkist te halen.

Trainingen

Met een praktijkgerichte training van Zwijsen haal je het beste uit je educatief materiaal! Je hebt voor Schatkist de keuze uit verschillende soorten trainingen, gevalideerd voor het Lerarenportfolio.

1) Trainingspakket

Begin je het schooljaar voor het eerst met Schatkist? Kies dan voor het trainingspakket. Met dit trainingspakket krijg je:

 • Een e-learning
 • Een training aan het begin van het schooljaar voor een optimale start (duur: 2 uur)
 • Een gepersonaliseerde vervolgtraining gedurende het schooljaar voor al je gebruikersvragen en meer diepgang (duur: 2 uur).
  De inhoud van deze training bepaal je helemaal zelf. Je kunt een onderwerp aandragen of de training opbouwen uit de diverse verdiepende modules.

Dit trainingspakket volg je samen met je collega’s van groep 1 en 2 en natuurlijk zijn ook IB-ers welkom. Deze persoonlijke en interactieve training wordt verzorgd door een methodespecialist van Zwijsen Plus. De e-learning is te bekijken op je eigen tempo, zowel op school als thuis en wanneer het jouw het beste uitkomt. De kosten bedragen €995,- (inclusief reis- en voorbereidingskosten en BTW). 

Voor afspraken op stichtingsniveau kun je contact opnemen met Vincent Lammers (Key Accountmanager Stichtingen), v.lammers@zwijsen.nl of 013-583 88 76.

Meer informatie of meteen een afspraak maken?

 2) E-learning: Starten met Schatkist

Begin je als leerkracht met een nieuwe methode óf val je in voor een andere leerkracht? Volg onze e-learning en zorg voor een goede start met deze methode. De e-learning volg je zelfstandig op een computer, tablet of laptop, waar en wanneer het je het beste uitkomt. Deze online training duurt in totaal 3 uur. Wil je op een later moment iets terugkijken? Dat kan. De e-learning heb je het gehele schooljaar tot je beschikking.

Lees meer over de e-learning

3) Training

Kies je liever niet voor een pakket, maar wil je wel vragen stellen over de methode, meer informatie rondom een specifiek onderwerp of juist een extra verdiepingsslag maken wanneer je al langer met een methode werkt? Dat kan met een losse training. Een training duurt 2 uur en wordt verzorgd door de methodespecialisten van Zwijsen. De inhoud van deze interactieve training bepaal je helemaal zelf. Je kunt namelijk zelf een onderwerp aandragen of de training opbouwen uit de diverse verdiepende modules die Zwijsen aanbiedt. Neem contact met ons op om je wensen en behoeften te bespreken. We helpen je graag verder.
De kosten voor een training zijn €600,-. (inclusief reis- en voorbereidingskosten en BTW)

Meer informatie of meteen een afspraak maken?

Keuzemodules

Bij Schatkist kun je je eigen training samenstellen. Je hebt de keuze uit maar liefst zes verdiepende modules: 

 1. Observeren – registreren (45 min.)
 2. Rekenen (30 min.)
 3. Software (30 min.)
 4. Klanken en letters (45 min.)
 5. Digitale geletterdheid (45 min.)
 6. Wetenschap & Technologie (45 min.)

Wat je leert per module, lees je hieronder.

1) Observeren – registreren (45 min.)

Een duidelijk zicht op de doelen, een goede observatie en een eenvoudige registratie zijn van groot belang om de ontwikkeling van kleuters in kaart te brengen. Deze module geeft je meer inzicht en handvatten om de registratie van alle observaties bij te houden, zodat je moeiteloos een passend periodeplan kunt opstellen.  

2) Rekenen algemeen (20 min.)

In Schatkist is dagelijks volop aandacht voor getallen en bewerkingen, meten en meetkunde. Spelenderwijs leren en ontdekken kinderen rekenvaardigheden via verschillende routines en activiteiten. Ontdek ook hoe rijk Schatkist aan rekenen is!

3) Software (30 min.)

Hoe hangen Digiregie en de leerkrachtassistent samen met de leerlingsoftware voor school en thuis? En hoe zorg je ervoor dat het je helpt in je dagelijkse werk en bij de ontwikkeling van de kleuters? In deze module verken je de software aan de hand van handige kijkwijzers zodat je de digitale mogelijkheden maximaal kunt benutten.

4) Klanken en letters (45 min.)

Hoe ontdekken kleuters klanken en letters? En hoe werk je aan de oriëntatie op lezen en schrijven? Hoe sluit je zo goed mogelijk aan op het leren lezen in groep 3? Deze workshop geeft hier op interactieve en speelse manier inhoud aan, zodat jouw kleuters een goede leesstart in groep 3 kunnen maken. 

5) Digitale geletterdheid (45 min.)

Digitale geletterdheid wordt steeds belangrijker in het onderwijs. Maar wat is het nu eigenlijk? In deze praktische module leer je er meer over en laten we zien hoe je het herkent in dagelijkse activiteiten en in Schatkist.

6 Wetenschap & Technologie (45 min.)

Onze samenleving vraagt om een steeds grotere kennis van wetenschap en technologie. Schatkist editie 3 biedt deze vakgebieden daarom structureel aan bij kleuters. In deze module ontdek je onder andere hóe dit wordt aangeboden. Je leert de kansrijke W&T-momenten in je kleutergroep te herkennen en benutten én je gaat zelf een W&T-activiteit ontwerpen aan de hand van de vijf O&O-stappen.

4) Implementatietraject door scholingspartners

Geef je de voorkeur aan een implementatietraject? Neem dan rechtstreeks contact op met een van onze erkende scholingspartners.

VVE-training

Schatkist editie 3 hecht veel belang aan het stimuleren van de ontwikkeling bij de VVE-doelgroep en bij taalzwakke kinderen. Er is dus specifieke aandacht voor tweede-taalleerders en anderstalige nieuwkomers.  Sinds oktober 2019 heeft de Erkenningscommissie Jeugdinterventies Schatkist editie 3 erkend als ‘integraal VVE-programma’.

Schatkist editie 3 is daardoor nu opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut (NJI). Dit betekent dat Schatkist editie 3 ook als VVE-programma ingezet kan worden. Landelijke voorwaarde voor het uitvoeren van alle VVE-interventies is wel dat de leerkrachten de bijpassende VVE-training volgen. Om die reden heeft Zwijsen na de erkenning de training ‘Schatkist als VVE-programma’ ontwikkeld. Lees hier alles over deze training. 

 

Op de hoogte blijven

Onze erkende scholingspartners

Geef je de voorkeur aan een starttraining met implementatietraject? Neem dan rechtstreeks contact op met een van onze erkende scholingspartners. Op het kaartje hieronder vind je er altijd een bij jou in de buurt. (Tip: via het rechthoekje in de rechterbovenhoek van de kaart kan je de kaart op groot formaat bekijken. Het is dan eenvoudiger om te zoeken naar een scholingspartner bij jou in de buurt.)  

Erkende scholingspartners Schatkist: