Invoeren van Schatkist editie 3

Ga je werken met Schatkist? Uit onderzoek blijkt dat een goede implementatie veel bijdraagt aan het succes van werken met nieuwe materialen. Dus bereid je goed voor en haal het beste uit Schatkist editie 3.

Trainingen

Met een praktijkgerichte training van Zwijsen haal je het beste uit je educatief materiaal! Je hebt voor Schatkist de keuze uit verschillende soorten trainingen, gevalideerd voor het Lerarenportfolio.

1) Trainingspakket

Begin je het schooljaar voor het eerst met Schatkist? Kies dan voor het trainingspakket. Met dit trainingspakket krijg je:

  • Een e-learning
  • Een training aan het begin van het schooljaar voor een optimale start (duur: 2 uur)
  • Een training gedurende het schooljaar voor al je gebruikersvragen en meer diepgang (duur: 2 uur)

Dit trainingspakket volg je samen met je collega’s van groep 1 en 2 en natuurlijk zijn ook IB-ers welkom. Deze persoonlijke en interactieve training wordt verzorgd door een methodespecialist van Zwijsen Plus. De e-learning is te bekijken op je eigen tempo, zowel op school als thuis en wanneer het jouw het beste uitkomt. De kosten bedragen €995,-. Voor afspraken op stichtingsniveau kun je contact opnemen met Vincent Lammers (Key Accountmanager Stichtingen), v.lammers@zwijsen.nl of 013-583 88 76.

Meer informatie of meteen een afspraak maken?

 2) E-learning: Starten met Schatkist

Begin je als leerkracht met een nieuwe methode óf val je in voor een andere leerkracht? Volg onze e-learning en zorg voor een goede start met deze methode. De e-learning volg je zelfstandig op een computer, tablet of laptop, waar en wanneer het je het beste uitkomt. Deze online training duurt 3 uur. Wil je op een later moment iets terugkijken? Dat kan. De e-learning heb je het gehele schooljaar tot je beschikking.

Lees meer over de e-learning

3) Training

Kies je liever niet voor een pakket, maar wil je wel vragen stellen over de methode, meer informatie rondom een specifiek onderwerp of juist een extra verdiepingsslag maken wanneer je al langer met een methode werkt? Dat kan met een losse training (2 uur). Neem contact met ons op om je wensen en behoeften te bespreken. Onze methodespecialisten helpen je graag verder.
De kosten voor een training zijn €600,-. (inclusief reis- en voorbereidingskosten en BTW)

Meer informatie of meteen een afspraak maken?

4) Implementatietraject door scholingspartners

Geef je de voorkeur aan een implementatietraject? Neem dan rechtstreeks contact op met een van onze erkende scholingspartners.

Tips van leerkrachten

Wij hebben regelmatig contact met leerkrachten die werken met Schatkist. Een aantal leuke tips hebben we voor je op een rijtje gezet:

'Bij het thema 'Eten en drinken' hadden we een heus restaurant gemaakt in de klas, compleet met recepten en een menukaart. Je hoorde de kinderen ook de hele tijd die woorden gebruiken en dat is leuk, het is écht een uitbreiding van hun woordenschat. Dat doe je bijvoorbeeld ook met de woordkaarten. Zo ben je tastbaar en op een levendige manier bezig nieuwe woorden te leren aan de kinderen.'

'Voor de kleuters die al kunnen lezen, hebben we de boekjes Hé, ik lees! en de Kleuters Samenleesboeken. We beginnen elke dag met een kwartier zelfstandig lezen. Kinderen die nog niet kunnen lezen, krijgen de opdracht om een letter te zoeken in het boekje.'

Heleen Dekker, leerkracht groep 2, kindcentrum Oranje-Nassau in Papendrecht

'Ik kies elke dag twee kinderen uit die iets speciaals mogen doen. Bijvoorbeeld omdat ze de dag ervoor zo hun best hebben gedaan. Ze mogen dan Pompom vasthouden, kaartjes neerleggen of de schatkist open en dichtdoen en er spullen in doen en de kist weer op slot doen met een code. Dat vinden ze heel leuk om te doen.'

'Ook laat ik de kinderen de letters voelen. Vroeger deed ik dat met schuurpapier dat ik in de vorm van een letter had uitgeknipt, maar bij de schatkistkaarten zitten al gewoon kaarten met voelletters. Heel handig!'

'In Digiregie staan ouderbrieven klaar. Daarin staat kant-en-klaar beschreven waar je in de klas mee bezig bent. En wat je extra doet, voeg je toe aan de brief. Ik stuur de brief in de eerste week van een thema, dan weten ouders gelijk waar hun kinderen de komende vier weken mee bezig zijn op school.'

Yvonne Schreuder van OBS De Touwladder in Kaatsheuvel

Tip: Yvonne maakte een aantal prachtige fotoalbums van het werken met Schatkist, bijvoorbeeld bij het anker Gezondheid. Bekijk de foto’s.

'Schatkist biedt mij een aantal routines en handvatten die me helpen om de kinderen bewuster te maken van wat ze allemaal ontdekt en geleerd hebben in de klas. Een van deze hulpmiddelen is de ankerflap. Dit is een grote flap waarbij het zoeken naar antwoorden op leervragen centraal staat.'

Anke Janssen-Tacken, leerkracht groep 1 en 2, BS de Schakel in Broekhuizenvorst 

Lees de blog van juf Anke

'Mijn dochter is stapelgek op Pompom en daardoor valt het tijdschrift Rompompom automatisch in goede aarde. Hartstikke leuk en leerzaam! Rompompom sluit volledig aan bij Schatkist en staat vol verhaaltjes, cijfer- en letterpuzzels, dierenposters en kleuropdrachten. Ook leuk trouwens om iemand cadeau te geven!'

Moeder van Anna, groep 1

'Schatkist heeft een leuk en gevarieerd aanbod van ankers ontwikkeld, maar je kunt ook zelf eenvoudig activiteiten toevoegen aan een anker of een eigen thema maken. Dit deden wij toen we in een bepaalde periode op de hele school aan hetzelfde thema werkten. In Digiregie is dat heel makkelijk te organiseren.'

Maria, invalleerkracht regio Zuid

Referentiescholen

Vind je het prettig om eens te praten met een andere school die Schatkist editie 3 gebruikt? Onze referentiescholen staan je graag te woord.

Op de hoogte blijven

  • Schrijf je in voor het Zwijsen Schooljournaal en ontvang elke maand inspirerend nieuws over het onderwijs, nieuws over Schatkist editie 3 en andere methoden van Zwijsen (je kunt zelf aangeven wat je wilt ontvangen). 
  • In Digiregie vind je allerlei tools om je onderwijs zo goed mogelijk te organiseren, zoals een jaarplanning , (extra) materialen, ouderbrieven, leerlingoverzichten en nog veel meer!
  • Sluit je aan bij de Facebookgroep van Schatkist editie 3. Hier kun je ervaringen delen en tips uitwisselen.

Onze erkende scholingspartners

Geef je de voorkeur aan een starttraining met implementatietraject? Neem dan rechtstreeks contact op met een van onze erkende scholingspartners. Op het kaartje hieronder vind je er altijd een bij jou in de buurt. (Tip: via het rechthoekje in de rechterbovenhoek van de kaart kan je de kaart op groot formaat bekijken. Het is dan eenvoudiger om te zoeken naar een scholingspartner bij jou in de buurt.)  

Erkende scholingspartners Schatkist: