Referenties en ervaringen met Schatkist editie 3

Dit zeggen je collega's over Schatkist. Lees de interviews of bekijk de contactgegevens van referentiescholen. Zij staan je graag te woord over hun praktijkervaringen!

Tip: bekijk de Facebookpagina over Schatkist. Leden delen hier praktische informatie over dit totaalaanbod voor kleuters. Ook kan je hier terecht met vragen over gebruikservaringen en het keuzeproces van anderen.

‘Schatkist is overzichtelijk en de doelen zijn heel duidelijk'

Schatkist editie 3 biedt volgens Heleen een nieuwe kijk op het kleuteronderwijs. 'De methode is veel meer gericht op wat er van de kinderen van nu wordt gevraagd. Er zitten bijvoorbeeld veel coöperatieve werkvormen in de methode.'

Heleen Dekker, Kindcentrum Oranje-Nassau in Papendrecht

Lees het interview

‘Schatkist is een heel complete methode, alles zit erin’

Een methode in het kleuteronderwijs vond Yvonne overbodig. Maar sinds ze met Schatkist editie 3 werkt, ziet ze de vele voordelen ervan. “Het aanbod sluit echt aan bij de beleving van kinderen en de methode is compleet, je hebt alles bij de hand.”

Yvonne Schreuder, OBS De Touwladder in Kaatsheuvel 

Lees het interview

‘Pompom wil naar de maan!’

Op BS De Twister zijn ze schoolbreed bezig met het thema vervoer. Juf Anke ging creatief aan de slag met het anker Avontuur van Schatkist editie 3. 'Waar wil Pompom naartoe en hoe komt hij daar?' De kinderen in Ankes groep hebben een idee. Pompom wil naar de maan!

Anke Janssen-Tacken, BS De Twister in Horst

Lees de blog van juf Anke

In mijn blogs lees je hoe Schatkist een plek krijgt in mijn klas

'De ankers van Schatkist helpen mij om de onderzoekende houding van de kleuters nog meer te stimuleren door allerlei leerzame activiteiten.'

Anke Janssen-Tacken, BS De Twister in Horst

Lees de blogs van juf Anke

Referentiescholen

Wil jij weten hoe Schatkist editie 3 in de praktijk bevalt? Deze scholen staan je graag te woord over hun praktijkervaringen!

OBS de Touwladder (geen combigroepen), Kaatsheuvel

Heiakker 34, 5171 WS Kaatsheuvel, Mevr. Y. Schreuder | 0416-275254 |
y.schreuder@stichtingbravoo.nl

BS de Vuurvlinder (combigroepen ½), Geertruidenberg

Elisabethstraat 1, 4931 BD Geertruidenberg, mevr. L. Berkelmans | 0162-512702 |
liesbethberkelmans@bsdevuurvlinder.nl