Invoering

Ga je Taal in beeld editie 2 invoeren? Uit onderzoek blijkt dat een goede implementatie veel bijdraagt aan het succes van een methode. Dus bereid je goed voor en haal het beste uit Taal in beeld en Spelling in beeld!

Training

Wil je een praktijkgerichte training aan het begin van het schooljaar om het beste uit je lesmateriaal te halen? Of werk je juist al wat langer met Taal in beeld, Spelling in beeld en ben je op zoek naar een verdiepingsslag? Vraag dan een training aan (duur: 2 uur). De methodespecialisten van Zwijsen plus helpen je graag verder.

Zij bespreken met jou heel specifiek de behoeften van de school. De vragen en wensen vanuit een team of directie zijn leidend, maar hebben altijd betrekking op een optimaal gebruik van een methode.

Tarief: €600,- . Dit is inclusief voorbereidings- en reistijd en BTW.

Er zijn ook mogelijkheden om op stichtingsniveau afspraken te maken. Neem hiervoor contact op met Vincent Lammers (Key accountmanager stichtingen), v.lammers@zwijsen.nl of 013-583 88 76.

Tips van leerkrachten

Wij hebben regelmatig contact met leerkrachten die werken met Taal in beeld en Spelling in beeld. Een aantal leuke tips hebben we voor je op een rijtje gezet:

'Ik laat mijn leerlingen de toets op papier maken. Zo kan ik zien hoe ze tot hun antwoord kwamen, of ze getwijfeld hebben en veel gegumd en gekrast hebben. De laptops krijgen de leerlingen om te oefenen en om hen te belonen. Dan werken ze bijvoorbeeld met Spellingspeurder, een online game om zelfstandig te oefenen met spelling. En ze mogen extra opdrachten doen met Werkuur, een online database met extra oefenbladen.'

'Ik laat de sterke leerlingen na de uitleg zelfstandig werken, ze kijken zelf hun opdrachten na. Dit geeft mij de tijd om met de instructieafhankelijke leerlingen te gaan zitten of om vragen te beantwoorden. Hiermee wijk ik bewust af van de methode. Ik kies voor een klassikale verkenning, omdat dit tijd bespaart en de kinderen op een actieve manier van elkaar leren.'

Jolande Kreuze, PCBS Ireneschool in Ermelo

'Zelfstandig werken heet op onze school ‘Akkeren’. Elke leerling heeft een Akkerkaart. In mijn groep zet ik ook taallessen op deze kaart en dat werkt heel goed. Per week bekijk ik welke les geschikt is om zelfstandig te doen. Ook de herhalingsles van Spelling in beeld komt regelmatig aan bod.'

'Bovendien werken we veel met een ‘tweetalcoach’. Het ene kind schrijft het antwoord op, het andere kind zegt of dat goed is. Veel opdrachten in de methode zijn hier geschikt voor. Om de woorden nog eens extra in te oefenen, giet ik ze geregeld in een coöperatieve werkvorm. Dan noemt het ene kind het woord en geeft een ander de betekenis. Of ik maak kaartjes met plaatjes en kaartjes met daarop de bijbehorende woorden en laat de klas het spel ‘mix en koppel’ doen. De kinderen lopen door de klas op zoek naar het bijbehorende woord of plaatje.'

Magda Kusters, Basisschool Den Akker in Oisterwijk

'Voor de aanpak 3-leerlingen zet ik vaak Taalmaker in. Hierin zitten creatieve taalopdrachten die leerlingen zelfstandig kunnen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een advertentie of een presentatie van woorden over een bepaald onderwerp. Leuk voor groep 8!'

Neeltje van Erp, Basisschool De Bogaard in Ravenstein

Referentiescholen

Vind je het prettig om eens te praten met een andere school die Spelling in beeld gebruikt? Onze referentiescholen staan je graag te woord.

Op de hoogte blijven

  • Schrijf je in voor het Zwijsen Schooljournaal en ontvang elke maand inspirerend nieuws over het onderwijs, methodenieuws over Taal in beeld, Spelling in beeld en andere methoden van Zwijsen (je kunt zelf aangeven wat je wilt ontvangen). 

Onze erkende scholingspartners

Geef je de voorkeur aan een training op school? Neem dan rechtstreeks contact op met een van onze erkende scholingspartners. Op het kaartje hieronder vind je er altijd een bij jou in de buurt. (Tip: via het rechthoekje in de rechterbovenhoek van de kaart kun je de kaart op groot formaat bekijken. Het is dan eenvoudiger om te zoeken naar een scholingspartner bij jou in de buurt.) 

Erkende scholingspartners Taal in beeld: