Doorlopende leerlijn

Uk & Puk: dé voorbereiding op het basisonderwijs

Uk & Puk bereidt 0- tot 4-jarigen op speelse wijze voor op het basisonderwijs. De uitgave staat niet op zichzelf. Het vormt samen met andere Zwijsen-uitgaven één doorgaande lijn tot en met groep 8. Uk & Puk sluit bijvoorbeeld naadloos aan op Schatkist (meest gebruikte kleutermethode voor groep 1-2 én VVE-gecertificeerd) en later op Veilig leren lezen (groep 3).

Op weg naar groep 1...

Uk & Puk werkt doelgericht aan de doorgaande ontwikkelingslijnen voor kinderen van 0 tot 4 jaar: baby's, dreumesen en peuters. Daarmee legt de uitgave een stevige basis voor het basisonderwijs. Met Uk & Puk doen kinderen al spelenderwijs nieuwe vaardigheden op en maken ze een brede ontwikkeling door. Ze groeien als vanzelf toe naar groep 1.

Naadloze aansluiting bij Schatkist

De activiteiten van Uk & Puk stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden, motorische en zintuiglijke vaardigheden en geven de eerste rekenprikkels. Vanaf groep 1 borduurt Schatkist (de meest gebruikte kleutermethode!) hierop voort met soortgelijke doelen, thema's en materialen. Schatkist werkt aan de brede ontwikkeling van kleuters. Alles komt aan bod: taal, rekenen, sociaal-emotionele ontwikkeling, motoriek, kunstzinnige vorming, wereldoriëntatie én wetenschap & technologie. Schatkist editie 3 is net als Uk & Puk, VVE-gecertificeerd.

Eén doorgaande leerlijn tot en met groep 8

Uk & Puk vormt samen met andere Zwijsen-uitgaven één doorgaande lijn tot en met groep 8. De uitgave sluit naadloos aan op de methoden Schatkist (groep 1 en 2), Veilig leren lezen (groep 3) en Pennenstreken (groep 1 tot en met 8). Het krachtige samenspel tussen de verschillende methoden maakt de overgang van kindercentra naar de 'grote school' een stuk minder spannend.